ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προνόμια εμβολιασμένων: Ποιες ελευθερίες θα έχουν όσοι κάνουν το εμβόλιο – Με νομοθετική ρύθμιση από Σεπτέμβριο οι αλλαγές

Ποια προνόμια εξετάζει η κυβέρνηση να παραχωρήσει στους εμβολιασμένους

Σε μια νέα εποχή φαίνεται ότι μπαίνει η χώρα αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης καθώς ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό καθίσταται σχεδόν επιβεβλημένος προκειμένου να καμφθεί η πορεία της πανδημίας.

Η κυβέρνηση προκειμένου να δημιουργήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα το τείχος ανοσίας προχωρά σε μέτρα που θα δίνουν περισσότερες ελευθερίες σε όσους είναι εμβολιασμένοι καθώς αναμένεται να υιοθετήσει και νομοθετικά πια τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Τα προνόμια

Ειδικότερα μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες θα τεθεί και επισήμως το ποια προνόμια για δοθούν στους εμβολιασμένους. Κάτι που αναμένεται να γίνει το πολύ σε έναν μήνα. Ήδη ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα θεσπιστούν διευκολύνσεις όπως είπε για όσους ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό.

(ΦΩΤΟ αρχείου)

Ένα από τα βασικά προνόμια των εμβολιασμένων θα είναι όπως φαίνεται η ελεύθερη πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων, των καφέ και των μπαρ ώστε να πεισθούν κυρίως οι νέοι να κάνουν το εμβόλιο. Όσοι βέβαια έχουν ακόμη δισταγμούς καθώς οι ηλικιακές ομάδες των νέων σπεύδουν να εμβολιασθούν.

Παράλληλα εξετάζεται να μπορούν να έχουν όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ελεύθερη πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα, όπως κινηματογράφους, συναυλίες, θέατρα, καθώς και στα γήπεδα.

Οι όποιες αλλαγές αναμένεται να προωθηθούν από τον Σεπτέμβριο οπότε και ο καιρός θα αρχίζει να χαλάει και οι πολίτες θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο επειδή το ζήτημα του εμβολιασμού λαμβάνει και άλλες διαστάσεις πλέον αναμένεται να ζητηθεί από την κυβέρνηση και η γνωμοδότηση της επιτροπής Βιοηθικής.

Άγνωστο παραμένει εάν θα υπάρξουν αντιδράσεις από όσους έχουν ακόμη δισταγμούς και δεν θέλουν να εμβολιασθούν, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει πεισθεί ακόμη για το εμβόλιο του κορονοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button