ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προς άνοιγμα η Μύκονος – Μέτρα και σε άλλα νησιά αν χρειασθεί – Όλο το παρασκήνιο

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για Μύκονο και άλλα νησιά

Προς άνοιγμα τη Δευτέρα 26 Ιουλίου φαίνεται ότι οδεύει η Μύκονος, καθώς ήδη η κυβέρνηση εμμέσως πλην σαφώς διαμήνυε εδώ και μέρες ότι το επιδημιολογικό της φορτίο βαίνει μειούμενο.

Άλλωστε το ρίσκο στον τουρισμό είναι μεγάλο και όπως όλα δείχνουν τα κυβερνητικά στελέχη δεν προτίθενται να συνεχίσουν να το παίρνουν. Ανεξάρτητα δηλαδή εάν η Μύκονος παρουσιάζει πολλά κρούσματα καθημερινά ή όχι. Διαβάστε ΕΔΩ τον δείκτη θετικότητας: «Κορονοϊός: Στο κόκκινο η θετικότητα σε Ρέθυμνο, Πάρο, Μύκονο, Μήλο, Σαντορίνη- Ποιες περιοχές ανησυχούν τους ειδικούς»

Εξάλλου στη βαριά βιομηχανία του τουρισμού η Μύκονος κατέχει ένα μεγάλο ποσοστό εσόδων για τη χώρα και η μία εβδομάδα του mini lockdown έχει στοιχήσει ήδη το όνομα και το κύρος της χώρας εν μέσω πανδημίας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος

Άλλωστε όπως άφησε να εννοηθεί η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη υπάρχει σταθεροποίηση της κατάστασης στη Μύκονο και θεωρείται σημαντική η τήρηση των μέτρων.

Σχετικά με την πιθανότητα για νέα τοπικά mini lockdown, η κ.Πελώνη είπε ότι όπου υπάρχει πρόβλημα γίνονται παρεμβάσεις.

Γεγονός που σημαίνει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να προειδοποιήσει τουρίστες και τοπικές αρχές ότι μπορεί να επιβληθούν κι άλλα τοπικά lockdown αν χρειασθεί με στόχο ουσιαστικά να υπάρχει παραδειγματισμός με αφορμή τα μέτρα στη Μύκονο.

Αυτή ήταν άλλωστε και η… έμπνευση της κυβέρνησης μεταφέρουν πηγές του HealthReport.gr, να υπάρξει παραδειγματισμός με την περίπτωση της Μυκόνου και στα υπόλοιπα νησιά ώστε να τηρούνται τα μέτρα.
Ένας παραδειγματισμός όμως που όπως όλα δείχνουν στοίχησε ακριβά στην τουριστική μας βιομηχανία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button