ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προς διόρθωση η προκήρυξη για τους Διοικητές ΥΠΕ

Προκήρυξη για τους Διοικητές ΥΠΕ με προβλήματα. Οι αντιδράσεις και οι διορθώσεις

Έρχονται διορθώσεις στην προκήρυξη για τους Διοικητές ΥΠΕ.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η προκήρυξη Χρυσοχοΐδη για τους Διοικητές ΥΠΕ από την οποία αποκλείονται στελέχη που έχουν δώσει «εξετάσεις» στο ΕΣΥ, έρχονται διορθώσεις της τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται αποφασισμένος να εκδώσει διορθωτική προκήρυξη για τις ΥΠΕ ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν και στελέχη που υπηρετούν επί σειρά ετών στο σύστημα υγείας.

Ήδη στα αυτιά του Άδωνι Γεωργιάδη έχουν φθάσει έντονες διαμαρτυρίες από επιστημονικούς φορείς και εκπροσώπους διαφόρων επαγγελμάτων, ότι από την προκήρυξη για τις Υγειονομικές Περιφέρειες αποκλείονται στελέχη τα οποία διαθέτουν τη γνώση για τα νοσοκομεία τόσο ως προς την ανάπτυξη τους, όσο και για τη διοίκηση τους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σύμφωνα με τις ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, ήταν γνώστης του προβλήματος ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει διορθώσεις, αποχώρησε χωρίς να το πράξει ποτέ.

Πάντως έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr τονίζουν ότι μεταξύ των επιστολών και των διαμαρτυριών που έφθασαν στο υπουργείο Υγείας ήταν και του ΤΕΕ καθώς εκπροσωπεί ένα πολύ μεγάλο κλάδο που σχετίζεται και με τις κτιριακές υποδομές, την ενεργειακή τους λειτουργία, αλλά και τη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων των Νοσοκομείων.

Αλλαγές στην προκήρυξη για τους Διοικητές ΥΠΕ

Να σημειωθεί ότι η προκήρυξη για τις Υγειονομικές Περιφέρειες περιλαμβάνει εκτός των άλλων πολλά επαγγέλματα τα οποία προκαλούν ερωτήματα στους υπόλοιπους κλάδους.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής πτυχία:

-Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων

-Διοίκησης Τουρισμού

-Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

-Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης

-Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και
Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

-Πτυχίο ή δίπλωμα Βιολογίας ή Βιολογικών Εφαρμογών και
Τεχνολογιών ή Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής*

Πάντως η κατάθεση των αιτήσεων για τις ΥΠΕ ξεκινά στις 18 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιανουαρίου.

UPDATE

Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του HealthReport.gr, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ το θέμα απασχόλησε πρωινή σύσκεψη στου Μαξίμου, εκφράστηκαν έντονες αντιρρήσεις καθώς μία τέτοια ενέργεια θα ήταν νομικά έωλη.

Για τον λόγο αυτό όπως τονίζουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button