ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προς παράταση οι συμβάσεις για όλο το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων για έναν χρόνο – Οι δεσμεύσεις Χρυσοχοΐδη

Τι θα γίνει με το επικουρικό προσωπικό και τις συμβάσεις. Οι δεσμεύσεις Χρυσοχοΐδη

Άλλον έναν χρόνο ανάσα θα πάρει το επικουρικό προσωπικό του ΕΣΥ, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να δώσει νέα παράταση στις συμβάσεις.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται να προωθήσει απόφαση βάση της οποία το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων όλων των ειδικοτήτων, θα λάβει νέα παράταση στην σύμβασή του.

Τις σχετικές διαβεβαιώσεις έδωσε μάλιστα πρόσφατα ο κ. Χρυσοχοΐδης σε συνδικαλιστικούς φορείς που τον επισκέφθηκαν, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr.

Επικουρικό προσωπικό: Τι θα γίνει με τη μονιμοποίηση

Ωστόσο αυτό που δεν πρόκειται να συμβεί είναι να μονιμοποιηθούν όλοι οι υγειονομικοί που εργάζονται σήμερα στα νοσοκομεία με συμβάσεις, παρότι έπονται οι προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στο ΕΣΥ απασχολούνται σε θέσεις που καλύπτουν πάγιες ανάγκες περίπου 20.000 επικουρικοί εργαζόμενοι (νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικοί κ.α) εκ των οποίων περίπου οι 4000 είναι γιατροί.

Παράταση για το επικουρικό προσωπικό

Στη διαδικασία αυτή που θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ θα μοριοδοτηθούν όσοι διαθέτουν τα ανάλογα προσόντα που προβλέπει ο σχετικός νόμος. Αυτοί θα καταλάβουν και τις μόνιμες θέσεις οι οποίες όμως θα μοιραστούν και με νέους υποψήφιους που θα υποβάλουν τα χαρτιά τους.

Οι υπόλοιποι που δεν θα κατορθώσουν να ενταχθούν πρώτοι στο διαγωνισμό λόγω περιορισμένων μορίων, θα δούνε απλά τις συμβάσεις τους να ανανεώνονται.

Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη προκήρυξη για μόνιμες θέσεις, οπότε και θα έχουν περισσότερα μόρια καθώς θα έχουν εργασθεί και περισσότερα χρόνια στο ΕΣΥ ως επικουρικοί.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι σε βάθος τετραετίας θα προσληφθούν 10.000 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ σε μόνιμες θέσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button