ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προσωπικός γιατρός: Νέα παράταση στις ποινές για όσους δεν εγγραφούν

Ο Προσωπικός γιατρός παίρνει νέα παράταση στις ποινές για τη μη εγγραφή των πολιτών

Προσωπικός Γιατρός με αγκάθια και νέα παράταση στις ποινές.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που προβλέπει νέα παράταση στην εφαρμογή των ποινών (αντικινήτρων) για τη μη εγγραφή των πολιτών στον «Προσωπικό Γιατρό».

Όπως προβλέπεται δίνεται παράταση έως 30 Ιουνίου του 2024 στις ποινές για όσους πολίτες δεν έχουν εγγραφεί.

Τη νέα υπουργική απόφαση υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι οι ποινές είχαν προβλεφθεί από πέρυσι αλλά δεν υλοποιήθηκαν λόγω έλλειψης Προσωπικών Γιατρών.

Την ίδια στιγμή, στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί ο Προσωπικός Γιατρός, καθώς μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να αποχωρήσουν με συνταξιοδότηση εκατοντάδες γιατροί που έχουν συμπληρώσει το οριζόμενο έτος ηλικίας.

Διαβάστε ΕΔΩ το αναλυτικό ρεπορτάζ: Προσωπικός γιατρός: Αποχωρούν εκατοντάδες γιατροί του δημοσίου λόγω συνταξιοδότησης – Στον αέρα οι εγγεγραμμένοι ασθενείς

Προσωπικός γιατρός: Ποιες ποινές προβλέπονται

Σύμφωνα με τον νόμο Πλεύρη όσοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις εξής ποινές:

Πρόσθετη συμμετοχή κατά 10% στη φαρμακευτική δαπάνη, στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις καθώς και στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές.

Επίσης όσοι δεν έχουν προσωπικό γιατρό, δεν θα έχουν προτεραιότητα για να επισκεφθούν γιατρούς ειδικοτήτων στα Κέντρα Υγείας και τις δημόσιες δομές και τα νοσοκομεία αλλά και στους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button