ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προσωπικός γιατρός: Ποιες νέες ειδικότητες εντάσσονται στο σύστημα – Όλες οι επιλογές σε γιατρούς

Ο προσωπικός γιατρός ανοίγει με δέκα νέες ειδικότητες για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Ο προσωπικός γιατρός αποκτά δέκα νέες ειδικότητες, ώστε οι πολίτες να έχουν μεγαλύτερη δεξαμενή γιατρών για να επιλέξουν.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υπέγραψε σήμερα την απόφαση για την ένταξη στο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού όλων των παθολογικών ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με την απόφαση ως Προσωπικοί Ιατροί, ορίζονται και οι ιατροί ειδικότητας με βασική εκπαίδευση Παθολογία και συγκεκριμένα:

α) αιματολογίας,

β) γαστρεντερολογίας,

γ) ενδοκρινολογίας-διαβητολογίας,

δ) καρδιολογίας,

ε) νευρολογίας,

στ) νεφρολογίας,

ζ) ρευματολογίας,

η) παθολογικής ογκολογίας,

θ) πνευμονολογίας-φυματιολογίας και

ι) φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, οι οποίοι ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού υπογραμμίζεται ότι έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 3.800.000 πολίτες.

Προσωπικός γιατρός: Παγώνουν οι ποινές από 1η Οκτωβρίου

Όπως είχε αποκαλύψει το www.HealthReport. gr οι ποινές για τους πολίτες που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον προσωπικό τους γιατρό μετατίθενται για αργότερα όταν θα υπάρχει επάρκεια γιατρών. Γεγονός που επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Όσο δεν υπάρχει η δυνατότητα του πολίτη να εγγραφεί χωρίς ταλαιπωρία στον προσωπικό γιατρό δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντικίνητρα» Και συνέχισε:

«Η περίοδος εγγραφής δεν σταματάει ποτέ, απλώς από 1η Οκτωβρίου θα υπήρχε η εφαρμογή των κινήτρων και των αντικινήτρων. Έχουμε πει ότι όσο δεν υπάρχει η δυνατότητα του πολίτη να εγγραφεί χωρίς ταλαιπωρία στον προσωπικό γιατρό δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντικίνητρα, αντιθέτως θα εφαρμοστούν τα κίνητρα. Δηλαδή όσοι εγγράφονται θα έχουν και προτεραιοποίηση στα ραντεβού τους, θα πάρουν και το δωρεάν πακέτο των προληπτικών εξετάσεων, αλλά το αντικίνητρο της αυξημένης συμμετοχής προφανέστατα θα εφαρμοστεί μόνο όταν η επάρκεια των γιατρών θα είναι τέτοια που ο πολίτης θα μπορεί να εγγραφεί»

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button