ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προσωπικός γιατρός: Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για να αυξήσει τον αριθμό – Οι ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής

Προσωπικός γιατρός με αλλαγές της τελευταίας στιγμής και κίνητρα για το ιατρικό προσωπικό

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τα στελέχη του υπουργείου Υγείας προκειμένου ο προσωπικός γιατρός να λειτουργήσει με καλύτερους όρους για τους πολίτες πριν κλείσει η Βουλή για τις επερχόμενες εκλογές.

Γι αυτό επισπεύδονται τα όποια κίνητρα προς το ιατρικό προσωπικό, ώστε ο προσωπικός γιατρός να αποκτήσει περισσότερες εγγραφές.
Ενδεικτικό είναι ότι με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Υγείας στο νομοσχέδιο για την Κύρωση Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου, προβλέπεται ότι ο προσωπικός γιατρός θα αμείβεται κανονικά και δεν θα υπόκειται σε claw back και rebate.

Δηλαδή σύμφωνα με το άρθρο 5 εξαιρούνται οι προσωπικοί ιατροί από τον μηχανισμό αυτόματης επιστροφής (claw back) και κλιμακωτού ποσοστού εκπτώσεων (rebate).

Προσωπικός γιατρός: Αύξηση του αριθμού με τους γιατρούς του ΕΣΥ

Από την άλλη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί ότι ο αριθμός των διαθέσιμων γιατρών θα αυξηθεί με τη συμμετοχή των γιατρών του ΕΣΥ που πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα και να ανοίγουν και ιδιωτικά ιατρεία.

προσωπικός γιατρός με επιπλέον μπόνους

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις που θα περιγράφουν όλους τους κανόνες λειτουργίας για τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ αλλά και τις προϋποθέσεις ώστε να γίνουν προσωπικοί γιατροί.

Πάντως θα προβλέπεται ότι θα πρέπει να εγγράψουν 800 πολίτες ως πληθυσμό ευθύνης και θα τους εξετάζουν στο ιδιωτικό τους ιατρείο 2 ημέρες την εβδομάδα.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί ότι θα κερδίσει ιατρικό προσωπικό ώστε να στηριχθεί ο προσωπικός γιατρός, καθώς με βάση τις εκτιμήσεις περίπου 2000 γιατροί του ΕΣΥ αποκτούν δικαίωμα να εργασθούν και σε ιδιωτικά ιατρεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button