Προσωπικός γιατρός: Το μεγάλο στοίχημα του υπουργείου Υγείας

Γιατί ο προσωπικός γιατρός θα καθορίσει εξελίξεις στο υπουργείο Υγείας

Το μεγάλο στοίχημα αποδεικνύεται για το υπουργείο Υγείας ο προσωπικός γιατρός, καθώς η ηγεσία του υπουργείου θέλει πάση θυσία να πετύχει ο θεσμός. Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς πρωτίστως αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας να δημιουργήσουμε νέο σύγχρονο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Από την άλλη η κυβέρνηση έχει διαφημίσει δεόντως το εγχείρημα και μία πιθανή αποτυχία θα την έβαζε στο μάτι του Κυκλώνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια ο θεσμός επιχειρήθηκε και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αποτέλεσμα.
Άγνωστο παραμένει εάν αυτή τη φορά ο προσωπικός γιατρός θα πετύχει, αφού δεν φαίνεται να επαρκεί το κονδύλι για να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός της χώρας.

Από την άλλη τα προβλήματα είναι πολλά αφού με βάση το ρεπορτάζ του HealthReport.gr υπάρχουν πολλές περιοχές της χώρας όπου πιθανώς να μη συμβληθεί και κανένας γιατρός.

Γι αυτό εξάλλου και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τις εξωσωματικές, έδωσε την ευκαιρία και στους γιατρούς Εργασίας να αναλάβουν ρόλο προσωπικού γιατρού. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ την τροπολογία: «Προσωπικός γιατρός: Αλλαγές της τελευταίας στιγμής – Γιατροί εργασίας και μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ μπορούν να επιλεγούν»

copyright: pexels

Ένα από τα βασικά αγκάθια που απασχολεί τον ιατρικό κόσμο στη σύμβαση για τον προσωπικό γιατρό είναι το γεγονός ότι το ιδιωτικό ιατρείο είναι υπό την επίβλεψη των Κέντρων Υγείας και των Υγειονομικών Περιφερειών.

Και πώς να δεχθεί ένας ιδιώτης γιατρός να ελέγχεται το δικό του ιατρείο από ξένες προς αυτόν δημόσιες μονάδες υγείας; Ιδού το ερώτημα…

Οι διορθώσεις πάντως θα συνεχιστούν στον θεσμό μέχρι να λειτουργήσει το σύστημα, έλεγαν υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr.

Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα