ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Προσωπικός γιατρός: Ξεκινούν σε 2 ημέρες τα ραντεβού για πάνω από 4 εκατ. πολίτες – Τι θα γίνεται στην πρώτη επίσκεψη

Ο προσωπικός γιατρός ξεκινά να εφαρμόζεται αφού ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου τα ραντεβού με τους πολίτες

Ξεκινά ο προσωπικός γιατρός επισήμως να λειτουργεί από την 1η Οκτωβρίου δηλαδή σε δύο ημέρες από σήμερα, οπότε και αναμένεται να αρχίσουν τα προγραμματισμένα ραντεβού (θεωρητικά τουλάχιστον καθότι είναι Σάββατο).

Ο προσωπικός γιατρός από το πρώτο ραντεβού με τον πολίτη θα δημιουργήσει τον ηλεκτρονικό του φάκελο υγείας που αποτελεί και βασική υποχρέωση του γιατρού.
Αξιοσημείωτο είναι ότι για τον λόγο αυτό, ο προσωπικός γιατρός στο πρώτο ραντεβού με τον πολίτη δια πρέπει να διαθέσει 30 λεπτά για την επίσκεψη σε αντίθεση με τα κανονικά ραντεβού που θα διαρκούν μόλις 15 λεπτά.

Οι υποχρεώσεις του προσωπικού γιατρού

Παράλληλα όλοι οι ιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ως Προσωπικοί Ιατροί, οφείλουν να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες για τον προγραμματισμό των ραντεβού:

-Ο κάθε Προσωπικός Ιατρός θα πρέπει να ορίσει το πρόγραμμα των ραντεβού του σύμφωνα με τον αριθμό του εγγεγραμμένου πληθυσμού που έχει την δεδομένη χρονική στιγμή.

Προσλήψεις γιατρών με μερική απασχόληση

-Είναι υποχρέωση όλων των Προσωπικών Ιατρών να επικοινωνήσουν με τους εγγεγραμμένους πολίτες για να συμπληρώσουν τον ιατρικό τους φάκελο, ακόμη και σε περίπτωση που δεν προσέλθουν για ραντεβού.

επικοινωνία πρέπει να γίνει από τον Προσωπικό Ιατρό σε περίπτωση που δεν προσέλθει ο πολίτης.

Πώς θα γίνει ο προγραμματισμός των ραντεβού

Ο προγραμματισμός των ραντεβού θα πρέπει να γίνεται στο τέλος του μήνα και για τους δύο επόμενους μήνες για κάθε Προσωπικό Ιατρό.

– Με υποχρέωση ανανέωσης ανά μήνα σε περίπτωση που οι εγγεγραμμένοι πολίτες ενός ιατρού ξεπεράσουν το όριο και απαιτείται ο προγραμματισμός επιπλέον ωρών.

– Ο προγραμματισμός των ραντεβού για τους ιδιώτες συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ γίνεται από τους ίδιους τους ιατρούς.

Προσωπικός γιατρός: Διάρκεια των ραντεβού

Τα ραντεβού που θα προγραμματιστούν θα πρέπει έχουν διάρκεια 15 λεπτών το κάθε ένα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, για τους πολίτες που προγραμματίζουν για πρώτη φορά ραντεβού τους στον Προσωπικό τους Ιατρό η διάρκεια του ραντεβού θα είναι 30 λεπτά (υποστηρίζεται ήδη αυτόματα από το σύστημα και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες), καθώς απαιτείται από τον ιατρό ή συμπλήρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας του κάθε πολίτη κατά την πρώτη επίσκεψη του (σε περίπτωση που δεν έχει συμπληρωθεί ήδη μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button