Ειδήσεις Υγείας

Πρόβλημα στα νεφρά: Τα 7 σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά

Το πρόβλημα στα νεφρά είναι μια ιατρική κατάσταση που απαιτεί έγκαιρη διάγνωση

Το πρόβλημα στα νεφρά πολύ συχνά προκαλείται εξαιτίας της αυξημένης κατανάλωσης ζάχαρης και γενικότερα της ανθυγιεινής διατροφής.

Τα νεφρά ή οι νεφροί, όπως λέγονται επιστημονικά, επιτελούν πολλές και σημαντικές λειτουργίες στον οργανισμό.  Χωρίς αυτά δεν φιλτράρεται το αίμα και ο οργανισμός δεν μπορεί να αποβάλλει τις τοξικές ουσίες.

Αυτή η κατάσταση προκαλεί συμπτώματα που εκδηλώνονται σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Οι γιατροί του Johns Hopkins τονίζουν ότι μια συγκεκριμένη αλλαγή στα χέρια και τα πόδια σας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ένα συγκεκριμένο σημάδι πιθανού νεφρικού προβλήματος.

Πρόβλημα στα νεφρά: Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά

Εάν παρατηρήσετε πρήξιμο στα μάτια, τα χέρια και τα πόδια σας, ελέγξτε τα νεφρά σας. Οι ειδικοί του Johns Hopkins προειδοποιούν πώς εάν το πρήξιμο βρίσκεται γύρω από τα μάτια, τα χέρια και τα πόδια, μπορεί να είναι αποτέλεσμα νεφρωσικού συνδρόμου, μια κατάσταση που προκύπτει από νεφρική νόσο.

Πιθανά συμπτώματα νεφρικής νόσου περιλαμβάνουν:

κόπωση
δυσκολία συγκέντρωσης

ξηρό δέρμα ή φαγούρα
συχνή ούρηση

ούρα μαζί με αίμα ή αφρώδη ούρα
κακή όρεξη
μυϊκές κράμπες

Πρόβλημα στα νεφρά: Πότε να δείτε γιατρό

Η εξέταση από γιατρό μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να μάθετε εάν έχετε νεφρική νόσο. Ελέγξτε εάν έχετε διαβήτη, υπέρταση, καρδιακή νόσο, ή οικογενειακό ιστορικό νεφρικής ανεπάρκειας καθώς οι παθήσεις αυτές σας θέτουν σε υψηλότερο κίνδυνο νεφρικής νόσου.

Μιλήστε με τον γιατρό σας εάν παρατηρήσετε συμπτώματα νεφρικής νόσου κυρίως εάν αυτά συμβαίνουν σε συνδυασμό με πρήξιμο στα μάτια, τα χέρια, ή τα πόδια.

Όσο πιο γρήγορα γίνει η διάγνωση τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να λάβετε θεραπεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button