ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σαφάρι ελέγχων στα νησιά που κοκκινίζουν – Άνοιξε ξανά η Μύκονος

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση εάν δεν μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο και σε άλλα νησιά

Επανήλθε από σήμερα η Μύκονος στην κανονικότητά της καθώς ολοκληρώθηκαν τα μέτρα που είχαν επιβληθεί παρότι δεν υπήρξαν σχετικές ανακοινώσεις ότι το νησί επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση.

Παρ’ αυτά η Μύκονος ξεκινά ξανά από σήμερα να λειτουργεί όπως η υπόλοιπη χώρα, έστω κι αν οι ειδικοί αλλά και οι αρχές παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα.

Άλλωστε ο φόβος των ειδικών αλλά και των αρχών είναι μην επανέλθουν τα αυτοσχέδια πάρτι σε σκάφη, σπίτια αλλά και άλλους χώρους που μπορεί να δημιουργήσουν νέα προβλήματα στο νησί.

Γι αυτό και οι ειδικοί καλούν τους κατοίκους της Μυκόνου για αυστηρή τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας, αποφυγή συνωστισμού στα σοκάκια του νησιού και διασκέδαση με κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να μην εκτροχιαστεί η επιδημιολογική κατάσταση στο νησί.

Νησιά που «κοκκινίζουν»

Όμως δεν είναι μόνο η Μύκονος που προκαλεί πονοκέφαλο στις αρχές.
Και η Πάρος εδώ και καιρό ανησυχεί τους ειδικούς, καθώς το νησί βρίσκεται ένα βήμα πριν την έκρηξη κρουσμάτων.

Με στόχο να αποφευχθεί ένα νέο mini lockdown στην Πάρο αυτή τη φορά, έχει ξεκινήσει σαφάρι ελέγχων τόσο στην Πάρο όσο και στην Αντίπαρο.

Βέβαια η κυβέρνηση εκτιμά – λένε πηγές του HealthReport.gr – ότι ο παραδειγματισμός θα λειτουργήσει και στα υπόλοιπα νησιά, τα οποία θέλουν να αποφύγουν μέτρα όπως στη Μύκονο.

Πάντως μεταξύ των νησιών που απασχολούν κυβέρνηση και ειδικούς είναι η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κρήτη και ακολουθούν Ζάκυνθος και Κέρκυρα, όπου εάν συνεχισθεί η σημερινή επιδημιολογική κατάσταση είναι πιθανό να επιβληθούν και εκεί περιοριστικά μέτρα όπως στη Μύκονο.

Γι αυτό πριν η κατάσταση ξεφύγει έχει δοθεί εντολή και στις τοπικές αρχές από την κυβέρνηση, να γίνονται συνεχείς έλεγχοι ώστε να αποφεύγονται συγκεντρώσεις και συνωστισμοί που μπορεί να στοιχίσουν σε νέα μέτρα στα νησιά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button