Επιχειρηματικά ΝέαΦάρμακα

Sanofi και Google ενώνουν δυνάμεις για το διαβήτη!

Η Sanofi και η ομάδα βιοεπιστημών της Google ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για νέες ψηφιακές τεχνολογίες και εργαλεία ώστε να χτυπηθεί ο διαβήτης.

Ειδικότερα θα αξιοποιηθούν νέα δεδομένα και η μικροτεχνολογία προκειμένου να παρέχουν στα άτομα με διαβήτη περισσότερα εργαλεία για την αυτοδιαχείριση της ασθένειάς τους και στους επαγγελματίες υγείας τη δυνατότητα για καλύτερη υποστήριξη και θεραπεία των ασθενών τους.

Στόχος των δύο εταιρειών είναι η ποιοτική ολιστική διαχείριση του διαβήτη, πέρα από την τρέχουσα αντιμετώπισή του. Η συνεργασία τους θα αφορά στα άτομα με διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2. Η συνεργασία θα αξιοποιήσει την ηγετική θέση της Sanofi στο διαβήτη (σε θεραπείες και συσκευές) και την εμπειρία της Google στην αναλυτική επιστήμη και την ανάπτυξη μικροσυσκευών και μικροτσίπς, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των δυο εταιρειών.

Οι εταιρείες θα αναζητήσουν τρόπους για τη βελτίωση της διαχείρισης του διαβήτη, αναπτύσσοντας νέα εργαλεία, που θα μπορούν να συνδυάζουν τις υπάρχουσες μεθόδους και θεραπείες σε κοινή συνεργική βάση, προσφέροντας έτσι πιο αποτελεσματική παρέμβαση.

Έτσι, οι μετρήσεις όπως τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, οι καταγραφές πληροφοριών των ίδιων των ατόμων με διαβήτη, οι φαρμακευτικές αγωγές και οι διάφορες συσκευές καταγραφής που χρησιμοποιούνται σήμερα, θα μπορούν να λειτουργούν συνεργικά.

Η Sanofi και η ομάδα βιοεπιστημών της Google θα συνδυάσουν την επιμέρους εμπειρία και γνώση στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας για να εργαστούν προσφέροντας καλύτερο τρόπο για τη συλλογή, ανάλυση και κατανόηση πολλαπλών πηγών πληροφοριών που επηρεάζουν το διαβήτη.

«Ως εταιρία με ηγετική θέση παγκοσμίως στη φροντίδα του διαβήτη, έχουμε την υποχρέωση αλλά και τη δέσμευση να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις για τα άτομα με διαβήτη», δήλωσε ο Olivier Brandicourt, MD, Chief Executive Officer, Sanofi και πρόσθεσε: «Η πρωτοβουλία αυτή συνδυάζει την ισχύ και τη γνώση της Sanofi στο διαβήτη με την ηγετική θέση της Google στην τεχνολογία και στην αναλυτική επιστήμη (analytics) με στόχο τη δημιουργία μίας πρωτοπόρας πρωτοβουλίας που θα έχει τη δυνατότητα να μετασχηματίσει τη φροντίδα του διαβήτη.»

«Με τις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται για να παρέχουν μια συνεχή και σε πραγματικό χρόνο υποστήριξη της υγείας των ασθενών, μπορούμε να υποσχεθούμε πιο ενεργούς και αποτελεσματικούς τρόπους για τον έλεγχο του διαβήτη», δήλωσε ο Andy Conrad, CEO της ομάδας βιοεπιστημών της Google και συμπλήρωσε: «Μαζί με τη Sanofi, πιστεύουμε ότι η διαχείριση του διαβήτη μπορεί να γίνει απλούστερη, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.»

«Έχουμε αποκτήσει εμπειρία στην παροχή ολιστικών, ολοκληρωμένων λύσεων που συνδυάζουν φάρμακα, συσκευές, τεχνολογίες και υπηρεσίες», δήλωσε η Pascale Witz, Executive Vice President, Sanofi, η οποία θα ηγηθεί της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Διαβήτη και Καρδιαγγειακών Νοσημάτων σύμφωνα με τη νέα οργανωτική δομή της εταιρείας.

«Η ομάδα βιοεπιστημών της Google μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των ασθενών, το θεραπευτικό αποτέλεσμα και να προσφέρει οφέλη στη διαχείριση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης.»

«Βιώνουμε μια παγκόσμια πανδημία διαβήτη, και είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς τους πρωτοπόρους στην καινοτομία της υγειονομικής περίθαλψης και της τεχνολογίας να συνενώνουν τις δυνάμεις τους μπροστά στην πρόκληση για την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και τεχνολογίας, για να βοηθήσουν τα άτομα με διαβήτη να διαχειριστούν την ασθένειά τους 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα», είπε ο John L. Brooks, III, President and CEO of Joslin Diabetes Center που συμπράττει στη συνεργασία.

«Η τεχνολογία, οι αισθητήρες, η αναλυτική επιστήμη (analytics), και οι ψηφιακές λύσεις θα φέρουν την επανάσταση στον τρόπο διαχείρισης του σακχάρου στο αίμα, και θα παρέχουν βελτιωμένη ποιότητα ζωής, μειώνοντας τον κίνδυνο επιπλοκών και τη μείωση του κόστους και των εμποδίων που σχετίζονται με τη φροντίδα του διαβήτη. Εν τέλει, ελπίζω ότι πραγματικά θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε το Joslin Diabetes Center σε μουσείο!».

Να σημειωθεί ότι η τελευταία έκδοση του IDF Diabetes Atlas, που δημοσιεύτηκε την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, εκτιμά ότι τα άτομα που ζουν με διαβήτη θα αυξηθούν από τα 382 εκατομμύρια στα 592 εκατομμύρια το 2035.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button