ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σχολεία: 7 δωρεάν τεστ για μαθητές σε τάξη με κρούσμα – Τι είπε ο Οικονόμου

Καθημερινά θα γίνονται τα τεστ στους μαθητές αν εντοπιστεί κρούσμα στην τάξη

Ένα τεστ κάθε ημέρα θα πρέπει τελικά να κάνουν οι μαθητές, αν βρεθεί θετικό κρούσμα σε μια τάξη, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών,

Όπως είπε «οι μαθητές στα κοντινά θρανία θα κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα, σε περίπτωση θετικού κρούσματος».

Τα τεστ θα παρέχονται δωρεάν στους μαθητές.

Στα σχολεία έγινε χθες το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την αποκατάσταση της εκπαίδευσης στην πληρότητά της, είπε για το άνοιγμα των σχολείων.

Αναφερόμενος στους νέους άνω των 12 ετών, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι το σκεπτικό είναι πως όσοι, ενώ έχουν τη δυνατότητα, δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να φέρουν απόδειξη ότι δεν νοσούν. Επομένως, διευκρίνισε, οι έφηβοι 12-17 ετών στις μετακινήσεις και την εστίαση θα πρέπει να έχουν πιστοποίηση είτε από self test στις μετακινήσεις του με Μέσα Μεταφοράς είτε από rapid test στην εστίαση.

Σε άλλη ερώτηση για την τρίτη δόση και ποιους θα αφορά είπε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

«Η φιλοσοφία των μέτρων είναι ότι όποιος δεν είναι εμβολιασμένος πρέπει να φροντίζει για την δική του προστασία και των γύρω τους.

Τι είπε για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Ερωτηθείς για το θέμα της υποχρεωτικότητας και αν υπάρχει όριο και προϋπόθεση είπε ότι αυτή την στιγμή προσπαθούμε με κάθε μέτρο να εφαρμοστούν όσα έχουν εξαγγελθεί και να αναχαιτιστεί η πανδημία.

Απαντώντας  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση εάν πρόκειται να κλείσουν τα mega εμβολιαστικά κέντρα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι απλά ότι θα συνεχιστεί ο ρυθμός των εμβολιασμών και πως η κυβέρνηση περιμένει να πειστούν και οι υπόλοιποι πολίτες για να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button