ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠαιδίΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σχολεία: 8.278 τα νέα θετικά test σε μαθητές έως το βράδυ της Δευτέρας

Μειώνονται τα κρούσματα στα σχολεία τόνισε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή

Mέχρι χθες το βράδυ είχαν δηλωθεί 8.278 θετικά self test στα σχολεία, τα οποία  ότι είναι εν δυνάμει κρούσματα αλλά θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθούν βάσει πρωτοκόλλου.

Tα στοιχεία δείχνουν πως τα κρούσματα στα σχολεία μειώνονται κι αυτό οφείλεται στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας και στην τήρηση τους από εκπαιδευτικούς και μαθητές, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, προσθέτοντας παράλληλα ότι αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζει.

Η κυρία Μακρή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της στον ΑΝΤ1, είπε επίσης ότι αύριο θα μοιραστούν νέα self test στους μαθητές, ενώ συμπλήρωσε πως σε κάθε σχολείο υπάρχει ένας υπεύθυνος covid στον οποίο μπορούν να προσφεύγουν οι γονείς για να λύνεται κάθε τους απορία.

Η κυρία Μακρή είπε επίσης ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ από τα κρούσματα που διαπιστώνονται σε μαθητές στα σχολεία, μόνο το 30% οφείλεται στη σχολική δραστηριότητα και υπογράμμισε ότι τα παιδιά είναι προστατευμένα μέσα στο σχολικό περιβάλλον γιατί ελέγχονται.

Τέλος και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στις καταλήψεις στα σχολεία, οι οποίες την περασμένη Παρασκευή ήταν περίπου 300 αλλά βαίνουν μειούμενες και υπενθύμισε ότι σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιείται η τηλεκπαίδευση, στην οποία δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όσοι παίρνουν μέρος στην κατάληψη και κατά συνέπεια παίρνουν απουσίες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button