ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σχολεία: Φόβοι για την ταυτόχρονη επιστροφή όλων των μαθητών στα θρανία

Έντονη ανησυχία εκφράζεται από πολλούς για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία σε πλήρη σύνθεση. Τελικές αποφάσεις σε λίγες μέρες

Στις 7 Σεπτεμβρίου επιστρέφουν οι μαθητές στο σύνολό τους στα θρανία όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αλλά μαζί τους επιστρέφει και η ανησυχία. Άλλωστε με βάση τα όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας, τα παιδιά θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες σε πλήρη σύνθεση, δηλαδή όλα μαζί και όχι για εκ περιτροπής μαθήματα όπως είχε γίνει στην πρώτη φάση της επιδημίας. Διαβάστε ΕΔΩ τις πρώτες αποφάσεις για την εκπαίδευση: «Κορονοϊός: Επιστροφή στα θρανία με μάσκες και με αλλαγές στα διαλείμματα- Οι πρώτες αποφάσεις»

Παρότι οι ειδικοί εισηγήθηκαν ομοφώνως την επιστροφή όλων των μαθητών ταυτόχρονα στις 7 Σεπτεμβρίου κατά τη Νίκη Κεραμέως, όμως υπήρχαν και αρκετά μέλη που εξέφρασαν την ανησυχία τους, όπως μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.

Και ο βασικός προβληματισμός αφορά στα μικρότερα παιδιά που αν τελικώς επιλεγεί η  υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, θα είναι μάλλον αδύνατον να μπορούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας.
Προς ώρας πάντως δεν έχει αποφασισθεί εάν η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους μαθητές όλων των ηλικιών, καθώς είναι πιθανό να εξαιρεθούν τα παιδιά του Δημοτικού ακριβώς επειδή δεν θα μπορούν να προσαρμοσθούν.

Ωστόσο η απόφαση των ειδικών να εισηγηθούν την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία όλα μαζί δεν είναι τυχαία. Ανάλογες αποφάσεις έχουν ληφθεί σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και αυτό προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εκπαίδευση αλλά και κοινωνικοποίηση των παιδιών. Άλλωστε κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του κορονοϊού που τα παιδιά έκαναν τηλεκπαίδευση, είχαν καταγραφεί πολλά κενά και ελλείψεις στην μάθηση.

Βέβαιον θεωρείται ότι οι εκπαιδευτικοί θα είναι όλοι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και για τη δική τους προστασία.

Να σημειωθεί πάντως ότι κάθε φορά που θα σημειώνεται κάποιο κρούσμα σε μαθητή ή εκπαιδευτικό, οι σχολικές μονάδες θα κλείνουν σε τοπικό επίπεδο για όσες μέρες κρίνουν οι ειδικοί και το υπουργείο Παιδείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button