ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σχολεία: Κλείσιμο από Δευτέρα σε όλη τη χώρα εισηγούνται οι ειδικοί

Με εισήγηση των λοιμωξιολόγων κλείνουν σε όλη τη χώρα τα δημοτικά σχολεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Κλείνουν δημοτικά σχολεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί με εισήγηση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι ολοκλήρωσαν λίγο μετά τις 19:00 την Παρασκευή τη σύσκεψη που είχαν από το μεσημέρι.

Η πρόθεση πάντως της κυβέρνησης για λουκέτο στα σχολεία είχε διαρρεύσει ώρες νωρίτερα, καθώς τα κρούσματα αντί να μειώνονται αυξάνονται δραματικά σε όλη τη χώρα. Δείτε ΕΔΩ τι κατέγραψε σήμερα ο ΕΟΔΥ: “Κορονοϊός: 3038 νέα κρούσματα – 38 νεκροί, 336 διασωληνωμένοι”

Υπό το πρίσμα αυτό οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown.

Όλα δείχνουν ότι και οι επιστήμονες κατέληξαν στην ίδια απόφαση, δεδομένης της εκρηκτικής αύξησης.

Νωρίτερα εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας,  ανακοίνωσε πως οι σχετικές ανακοινώσεις για τα σχολεία θα γίνουν αύριο από την Νίκη Κεραμέως καθώς συνεδριάζει ακόμη η επιτροπή των ειδικών. Όπως είπε: «Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση αναμένει την ολοκλήρωσή της για να λάβει τις αποφάσεις της οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο, Σάββατο από την υπουργό Παιδείας».

Είναι ενδεικτικό ότι οι γονείς σε πολλά σχολεία είχαν ήδη ειδοποιηθεί με sms για να ενεργοποιήσουν τους κωδικούς για την τηλεκπαίδευση.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που εστάλη σε γονείς από δημοτικό σχολείο σε κεντρικό δήμο της Αθήνας όπου αναφέρει: «Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες, Παρακαλώ πολύ σας ενημερώνουμε ότι μπαίνοντας στον παρακάτω σύνδεσμο του ΠΣΔ https://register.sch.gr/students/ μπορείτε να προβείτε στην εγγραφή μαθητή/ήτριας (σε περίπτωση που δεν έχετε προβεί ήδη), ούτως ώστε – σε περίπτωση που χρειαστεί – να γίνουν μέλη των ψηφιακών τμημάτων (π. χ. e-class) από τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button