ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σχολεία: Που θα είναι υποχρεωτική η μάσκα

Υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για όλους τους μαθητές θα είναι η μάσκα στο σχολικό περιβάλλον όπως ανακοίνωσε η Ν.Κεραμέως

Σχεδόν παντού θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα σχολεία όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Και επειδή το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη παραφιλολογία για πιθανές συνέπειες από τη χρήση μάσκας στα παιδιά, η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία εξέδωσε οδηγίες για τους μαθητές, ενώ διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: “Πως να χρησιμοποιούν τα παιδιά τις μάσκες στα σχολεία”

Ειδικότερα:

Χρήση μάσκας ΠΟΥ;

– Κυρίως σε εσωτερικούς χώρους (εκτός από την ώρα φαγητού).

– Σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα (τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών) ούτε στη γυμναστική.

– Επίσης, η μάσκα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Χρήση μάσκας ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ;

⁃ Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ Δημοτικού. Θα δοθούν οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση της μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους.

⁃ Οδηγοί, συνοδοί, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα.

– Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα

Η Κυβέρνηση θα διαθέσει δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Ενημέρωση και οδηγίες:

Θα υπάρξουν επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σχετικά με τα αναγκαία μέτρα πρόληψης:
•Ειδικές οδηγίες για τη χρήση της μάσκας,
•Ενημερωτικές συνεδρίες σε μαθητές από εκπαιδευτικούς για τα μέτρα – Αλλά και από γιατρούς, στο πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
•Ενημερωτικά βίντεο για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button