ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σχολεία: Πρεμιέρα με self test ακόμη και στο προαύλιο και ανησυχία για δραματική αύξηση κρουσμάτων

Με δυσκολίες με τα self test αλλά και με φόβους για αύξηση κρουσμάτων, ανοίγουν σήμερα τα σχολεία

Πρεμιέρα μετά τις γιορτές σήμερα για τα σχολεία, τα οποία ανοίγουν μετά την αναστάτωση με τις ελλείψεις των self test τα οποία μάλιστα μπορούν να πραγματοποιούνται ακόμη και έξω από τα σχολεία στο προαύλιο.
Προηγήθηκε ένα Σαββατοκύριακο αναστάτωσης για τους γονείς που δεν μπορούσαν να βρουν διαθέσιμα self test προκειμένου να μπορούν να πάνε κανονικά στο σχολείο τα παιδιά τους.

Self test και στο προαύλιο στα σχολεία

Πάντως οι διευθυντές των σχολείων έχουν οδηγία να βρίσκονται στο σχολείο από τις 7 το πρωί και να έχουν τεστ για τις μεμονωμένες περιπτώσεις μαθητών ή εκπαιδευτικών που δεν έχουν προμηθευτεί.

Η κυβέρνηση πάντως σε μια προσπάθεια να εξυπηρετηθούν μαθητές και καθηγητές και να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία όλης της χώρας, έσπευσε και μέσω των Δήμων να αποστείλει τις απαραίτητες ποσότητες.

Οι γονείς θα μπορούν να προσέρχονται και να τα παραλαμβάνουν αλλά και να πραγματοποιούν τη σχετική καταχώρηση στην πλατφόρμα.

Άλλωστε κανένας μαθητής δεν θα μπαίνει στην τάξη χωρίς αρνητικό self test με βάση την απόφαση της κυβέρνησης.
Πάντως εάν το self test γίνει έξω από το σχολείο θα πρέπει να το δηλώσει το αποτέλεσμα ο Διευθυντής του σχολείου στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/.

Να υπενθυμιστεί ότι το self test προβλέπεται να γίνεται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

Οι φόβοι για τα σχολεία

Παρότι η κυβέρνηση ήθελε από την αρχή να ανοίξουν κανονικά σήμερα τα σχολεία παρά την επέλαση της Μετάλλαξης Όμικρον, και οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου υγείας να έδωσαν το πράσινο φως, όμως οι φόβοι υπάρχουν.

Ειδικοί και κυβέρνηση αναμένουν αύξηση των νέων κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες ακριβώς από το άνοιγμα των σχολείων, αφού η Μετάλλαξη Όμικρον μεταδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς.
Όμως η κυβέρνηση εκτιμά ότι το σχολικό περιβάλλον είναι πιο προστατευτικό για τους μαθητές σε σύγκριση με το αν βρισκόταν εκτός αυτού, ενώ οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν ότι τα παιδιά έπρεπε να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον τόσο για την σωστή εκπαίδευσή τους όσο και για τη ψυχολογία τους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button