ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σε alert το ΕΣΥ από τα πολλαπλά κρούσματα – Εντολή να αυξηθούν οι κλίνες covid

Επί ποδός το ΕΣΥ για την αύξηση νοσηλειών. Προετοιμασίες για νέα κρεβάτια

Σε συναγερμό έχει τεθεί το ΕΣΥ ειδικά σε περιοχές που κοκκινίζουν επικίνδυνα, αφού υπουργείο Υγείας και ειδικοί φοβούνται ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει κατακόρυφη αύξηση των νοσηλειών.

Οι ειδικοί αναμένουν το επόμενο διάστημα η διασπορά να σφυροκοπήσει αδιάκοπα τη χώρα, αφού η μετάλλαξη Δέλτα παρουσιάζει ιδιαίτερα υψηλή μεταδοτικότητα και κυρίως σε νέους ανθρώπους.
Στην περίπτωση αυτή έστω κι αν η μετάλλαξη Δέλτα δεν είναι τόσο θανατηφόρα όσο το αρχικό στέλεχος, οι επιστήμονες ανησυχούν ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας θα γεμίσουν τα νοσοκομεία.

Γεγονός που θέτει σε συναγερμό τις αρχές.

Η εντολή του υπουργείου Υγείας

Ήδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, έδωσε κατ’ επείγουσα εντολή στους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να αυξήσουν άμεσα τις κλίνες covid τόσο απλές όσο και ΜΕΘ, οι οποίες είχαν επιστραφεί στην κανονική λειτουργία των νοσοκομείων.

Ο αριθμός των κλινών που θα δοθούν για τον κορονοϊό θα αποφασισθεί από τους ίδιους του Διοικητές των ΥΠΕ οι οποίες και θα κρίνουν ποιο νοσοκομείο χρειάζεται περισσότερα κρεβάτια καθώς μπορεί να σηκώσει και το μεγαλύτερο βάρος με βάση το διαθέσιμο προσωπικό.

Αγκάθι αποτελεί το γεγονός ότι διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο και μεγάλο μέρος του υγειονομικού προσωπικού απουσιάζει σε καλοκαιρινή άδεια.

Το 4ο κύμα

Πάντως το γεγονός ότι καθημερινά γίνονται νέες εισαγωγές ασθενών και μάλιστα νεαρής ηλικίας έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στο υπουργείο Υγείας, το οποίο επιχειρεί να προλάβει το 4ο κύμα προετοιμάζοντας τα νοσοκομεία.

Εξάλλου οι ειδικοί εκτιμούν ότι τις επόμενες εβδομάδες το 4ο κύμα της πανδημίας θα κάνει έντονα την εμφάνισή του, γι αυτό και οι προετοιμασίες στο ΕΣΥ θεωρούνται απαραίτητες.
Προς την κατεύθυνση αυτή φαίνεται ότι θα συμβάλει και η μετάλλαξη Δέλτα. Γι αυτό και ο φόβος είναι μη χρειασθεί να γίνουν κι άλλα κλεισίματα σε οικονομικές δραστηριότητες από τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button