ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σε απεργιακό κλοιό και το ΕΣΥ ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο – Ποιοι απεργούν

Σε απεργία και οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη 10 Ιουνίου λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα σε 24ωρη Πανελλαδική απεργία προχωρούν η ΓΣΕΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ, την ΠΝΟ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Στο πλαίσιο αυτό σε 24ωρη απεργία βρίσκονται και οι γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία όπως και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Παρότι η πανδημία δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για απεργίες στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, λόγω του φόρτου εργασίας στα νοσοκομεία, τα συνδικαλιστικά σωματεία καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Στις περιπτώσεις πάντως που το ποσοστό συμμετοχής θα είναι μεγάλο, θα καλύπτονται πλήρως τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι πάντως πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ, ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, αφού επισημαίνουν ότι με το Νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή καταργούνται θεμελιώδη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όπως είναι οι Συλλογικές Συμβάσεις και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button