ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σε ψηφιακή τροχιά τα δημόσια νοσοκομεία έως το 2025 – Τι θα αλλάξει

Πώς θα προχωρήσει η ψηφιακή αναβάθμιση στα δημόσια νοσοκομεία

Ψηφιακές θα ξεκινήσουν να γίνονται πολλές υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία με χρονικό ορίζοντα το 2025.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους το 2025  θα ολοκληρωθούν τα περισσότερα έργα ψηφιακής αναβάθμισης των νοσοκομείων που υλοποιούνται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Η ψηφιακή αναβάθμιση των νοσοκομείων, περιλαμβάνει τον ενιαίο ψηφιακό φάκελο ασθενούς, το ψηφιακό σύστημα διαχείρισης ογκολογικών ασθενών και τη ψηφιακή ενοποίηση των συστημάτων των νοσοκομείων.

Τα παραπάνω επισήμανε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα «Το μέλλον της ψηφιακής υγείας, σήμερα» .

Δημόσια νοσοκομεία: Ψηφιακές οι υπηρεσίες

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους και ο προσωπικός γιατρός

Αναφερόμενος ο κ. Θεμιστοκλέους χάρη στη ψηφιακή ενοποίηση των νοσοκομείων δήλωσε πώς θα δημιουργηθεί ένα νέο περιβάλλον προς όφελος του ασθενή ο οποίος όταν πηγαίνει από το ένα νοσοκομείο στο άλλο δεν θα χρειάζεται να έχει μαζί του τις εξετάσεις που έκανε καθώς αυτές θα υπάρχουν στο σύστημα και θα είναι προσβάσιμες σε όποιο νοσοκομείο πάει.

Συνεχίζοντας ανέφερε πώς από το 2026 ο πολίτης χάρη σε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας στον οποίο θα έχει επίσης πρόσβαση και ο γιατρός κατόπιν συναίνεσης του ασθενή. Επίσης ανέφερε ότι στον ηλεκτρονικό φάκελο θα υπάρχουν όλες οι εξετάσεις που έκανε ο ασθενής είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button