ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σε συναγερμό ολόκληρη η Ευρώπη για τη μετάλλαξη Δέλτα – Ποια μέτρα συζητούνται στην Ε.Ε. για τα ταξίδια

Γιατί ανησυχούν και οι ηγέτες της Ε.Ε. για τη μετάλλαξη Δέλτα

Ακόμη και τα ταξίδια εν μέσω τουριστικής περιόδου μπορεί να αλλάξουν προκειμένου να θωρακιστούν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάτι που άλλωστε φάνηκε ξεκάθαρα ακόμη και στη Σύνοδο Κορυφής των 27 όπου οι ηγέτες των κρατών συζήτησαν εκτενώς το θέμα της Μετάλλαξης Δέλτα και της προστασίας των χωρών.

Τα ταξίδια

Στο πλαίσιο των μέτρων που μπορεί να ληφθούν, εάν η μετάλλαξη Δέλτα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η διασπορά αυξηθεί, είναι ακόμη και αλλαγές στις ταξιδιωτικές οδηγίες εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Στην περίπτωση αυτή στο τραπέζι έχει πέσει κυρίως το θέμα της καραντίνας που θα πρέπει να μπαίνουν όσοι έρχονται από ταξίδι σε Τρίτη χώρα και φθάνουν στην Ε.Ε.

Βέβαια χώρες που στηρίζονται στον τουρισμό όπως η Ελλάδα επιμένουν στον εμβολιασμό για την προστασία του πληθυσμού και όχι σε νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
Γι αυτό άλλωστε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέμενε και από τις Βρυξέλλες για τον εμβολιασμό ο οποίος θα πρέπει να αυξηθεί σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό της Ε.Ε.

Η ανησυχία

Πάντως η ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα δεν είναι τυχαία αφού η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη και στο τέλος καλοκαιριού εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο στέλεχος θα είναι κυρίαρχο στην Ευρώπη.

Μέχρι σήμερα η μετάλλαξη Δέλτα έχει ήδη «ταξιδέψει» σε πάνω από 23 χώρες, γεγονός που έχει θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές παγκοσμίως και φυσικά και στην χώρα μας.

Η μετάλλαξη Δέλτα ή αλλιώς ινδική μετάλλαξη, έχει μεταδοτικότητα μεγαλύτερη κατά 50% έως 60% σε σχέση με τη βρετανική, αλλά και διπλάσιο κίνδυνο νοσηλείας και νόσησης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button