ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σε υποχρεωτικό rapid-test οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στις «κόκκινες» περιοχές

Τι εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό

Υποχρεωτικά θα πρέπει να υποβάλλονται κάθε βδομάδα σε ένα self-test και σε ένα rapid-test όσοι εργάζονται στον τομέα του τουρισμού και δεν έχουν εμβολιαστεί σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει αποφάσισε να εισηγηθεί προς την κυβέρνηση οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό να υποβάλλονται υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα σε ένα self testκαι σε ένα rapid , με το κόστος του δεύτερου τεστ κατά πάσα πιθανότητα να βαραίνει τον ίδιο τον εργαζόμενο.

Έτσι στενεύει ακόμη περισσότερο ο κλοιός γύρω από όσους αρνούνται ακόμα να εμβολιαστούν και στον τομέα του τουρισμού κατά της covid-19, καθώς θα πρέπει να πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να κάνουν rapid.

Προς άνοιγμα τη Δευτέρα 26 Ιουλίου φαίνεται ότι οδεύει η Μύκονος, καθώς ήδη η κυβέρνηση εμμέσως πλην σαφώς διαμήνυε εδώ και μέρες ότι το επιδημιολογικό της φορτίο βαίνει μειούμενο.

Άλλωστε το ρίσκο στον τουρισμό είναι μεγάλο και όπως όλα δείχνουν τα κυβερνητικά στελέχη δεν προτίθενται να συνεχίσουν να το παίρνουν. Ανεξάρτητα δηλαδή εάν η Μύκονος παρουσιάζει πολλά κρούσματα καθημερινά ή όχι. Διαβάστε ΕΔΩ τον δείκτη θετικότητας: «Κορονοϊός: Στο κόκκινο η θετικότητα σε Ρέθυμνο, Πάρο, Μύκονο, Μήλο, Σαντορίνη- Ποιες περιοχές ανησυχούν τους ειδικούς»

Εξάλλου στη βαριά βιομηχανία του τουρισμού η Μύκονος κατέχει ένα μεγάλο ποσοστό εσόδων για τη χώρα και η μία εβδομάδα του mini lockdown έχει στοιχήσει ήδη το όνομα και το κύρος της χώρας εν μέσω πανδημίας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button