ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠαιδίΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Self test: Από Τετάρτη έως Σάββατο η διάθεση τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Οι δικαιούχοι θα λάβουν δύο self test, ένα για την ερχόμενη κι ένα για τη μεθεπόμενη εβδομάδα

Από αύριο Τετάρτη 19 Μαΐου έως και το Σάββατο, κατά τις εργάσιμες ώρες, πλην διανυκτερεύσεων και διημερεύσεων, θα γίνεται η προμήθεια από τα φαρμακεία των self test για μαθητές, εκπαιδευτικούς, διοικητικούς και όλο το προσωπικό των σχολείων.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας οι δικαιούχοι θα λάβουν δύο τεστ, ένα για την ερχόμενη και ένα για την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, από την περασμένη Δευτέρα 17 Μαΐου θα απαιτείται η διενέργεια self test μόνο μία φορά εβδομαδιαίως για την προσέλευση των μαθητών στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self test σύμφωνα με τις οδηγίες, και οι μαθητές θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που επιδεικνύουν στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι τη βεβαίωση (σχολική κάρτα για covid 19) πρέπει να έχουν συμπληρωμένη οι μαθητές κατά την προσέλευσή τους κάθε Δευτέρα πρωί.

Σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία εισόδου στην πλατφόρμα, μπορούν να έχουν εκτυπωμένη τη σχολική κάρτα και να την συμπληρώνουν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button