ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Self test: Μόνο από τα φαρμακεία η διάθεσή τους – Μπλόκο από ΕΟΦ

Μόνο από τα φαρμακεία η διάθεσή τους λέει ο ΕΟΦ

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στους φαρμακοποιούς η πιθανότητα να επιτραπεί η πώληση self και rapid test από τα σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, σε σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά δηλώνουν “εξουθενωμένοι” από τη εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών και επικρίνουν την “ευχαριστήρια στάση της κυβέρνησης” απέναντι στην υπερπροσπάθειά τους.

Η χρονική στιγμή όπου παίρνει αυτή την απόφαση βρίσκει τα φαρμακεία εξουθενωμένα από την διανομή των self test, τον προγραμματισμό των ραντεβού για εμβολιασμό, και την καθημερινή εξυπηρέτηση της φαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών και η ευχαριστήρια στάση της κυβέρνησης προς αυτή την υπερπροσπάθεια είναι να διοχετεύσει τα self test προς τους συνήθεις φίλους της”, αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΦΣΑ.

Απάντηση ΕΟΦ

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ πήρε θεση δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «Η διάθεση των τεστ covid-19 (rapid- self test) προς το κοινό για αυτοδιάγνωση επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά από τα Φαρμακεία».

Επομένως καθίσταται σαφές ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διάθεση των τεστ covid από οποιοδήποτε άλλο κανάλι διανομής ή σημείο πώλησης , ΕΚΤΟΣ των φαρμακείων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button