ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠαιδίΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Self test: Στα 6.364 τα νέα θετικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς – 31.000 συνολικά σε 5 ημέρες

Τα χθεσινά αποτελέσματα διενέργειας self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ολοκληρώθηκε για αυτή την εβδομάδα και ο τρίτος εβδομαδιαίος έλεγχος μαθητών και εκπαιδευτικών με self tests. Κατά τη διάρκεια του τρίτου εβδομαδιαίου ελέγχου κατά του κορονοϊού στα σχολεία, βρέθηκαν 6.364 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέχρι χθες Πέμπτη το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας μαζί με τα θετικά self test της Δευτέρας και της Τρίτης (25.235), το σύνολο ανέρχεται πλέον σε 31.599. Κατά τις ίδιες πηγές, τα τμήματα σχολείων που είναι σε αναστολή λόγω πολλαπλών κρουσμάτων -δηλαδή με το 50% +1 μαθητή του τμήματος θετικούς- είναι μόλις 2 σε σύνολο 80.000 σε όλη την Επικράτεια.

Υπενθυμίζεται ότι για το διάστημα 10-14 Ιανουαρίου, όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως εμβολιαστικής κατάστασης, πραγματοποίησαν αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους την Κυριακή 9, τη Δευτέρα 10 και χθες, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που επικαλέστηκε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, ο δείκτης θετικότητας για τα περισσότερα των 2 εκατομμυρίων αποτελεσμάτων self test που δηλώθηκαν από την Κυριακή έως την Τρίτη ήταν μόλις 1,4%.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button