ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Self tests: Τέλος από σήμερα η δωρεάν διάθεση στη Θεσσαλονίκη – Τι εξετάζει η κυβέρνηση για τη διανομή τους

Το ενδεχόμενο να διατίθενται τα self tests από τα σούπερ μάρκετ προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στους φαρμακοποιούς

Τέλος από σήμερα η δωρεάν διάθεση των self tests από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου της συμπρωτεύουσας ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για επικείμενη συνέχιση της διάθεσή τους από άλλα κανάλια διανομής, μετά τις 19 Ιουνίου.

Οι φαρμακοποιοί στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης τους αποφάσισαν να αποσύρουν και να επιστρέψουν στις φαρμακαποθήκες τα προς δωρεάν διάθεση self test από όλα τα φαρμακεία , τα οποία όμως θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να τα διαθέτουν επί πληρωμή, σε όποιον επιθυμεί.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά η απόφασή τους δεν έχει οικονομικά κίνητρα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πιθανή είσοδός τους στα σούπερ μάρκετ ενδέχεται να ανοίξει τον δρόμο για την πώληση και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων μέσα από τα ίδια κανάλια.

Πελώνη: Η κυβέρνηση θα εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους διάθεσης των tests.

Υπάρχει μια συμφωνία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με την κυβέρνηση για τη δωρεάν διανομή self tests ως τις 19 Ιουνίου και αυτή η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο, τόνισε μιλώντας στον Σκάι η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκαθαρίζοντας πως ο,τιδήποτε άλλο θα εκληφθεί ως εκβιασμός εκ μέρους του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Και επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους διάθεσης των tests.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος υποστήριξε πως θα μπορούσε διανομή να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ τονίζοντας ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες ή ενδεχομένως αύριο.

Να υπενθυμιστεί εδώ πως ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, έκανε γνωστό πως η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες μέρες, προκαλώντας την αντίδραση των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button