ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Self tests: Ξεκινάει η δωρεάν διάθεσή τους για τις ηλικίες 18 έως 30 ετών

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα self test

Από σήμερα Δευτέρα 31 Μαΐου όλοι οι πολίτες από 18-30 ετών μπορούν από σήμερα να παραλάβουν δωρεάν από τα φαρμακεία δυο self tests.

Οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, αλλά δεν είναι μαθητές ή δεν εργάζονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν το αποτέλεσμα των τεστ τους στις σχετικές πλατφόρμες.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, από σήμερα διευρύνεται «ο κύκλος δικαιούχων των δωρεάν self tests, περιλαμβάνοντας πλέον και όλους τους πολίτες 18 έως 30 ετών.

self test στο σπιτιΠοιοι άλλοι παραλαμβάνουν

Από σήμερα επίσης μπορούν να παραλάβουν δωρεάν από τα φαρμακεία 2 self tests και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Αναλυτικά, από σήμερα και για αυτή την εβδομάδα (31 Μαΐου έως 5 Ιουνίου), θα μπορούν να παραλαμβάνουν, με επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, 2 self tests από τα φαρμακεία:

οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων
καθώς και όσοι συμπολίτες μας είναι από 18 έως 30 ετών (χωρίς υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στην πλατφόρμα εφόσον δεν εργάζονται ή δεν είναι φοιτητές/σπουδαστές)

Διευκρινίζεται ότι τα δύο τεστ που θα δοθούν αυτή την εβδομάδα στους δικαιούχους είναι για ένα τεστ την εβδομάδα. Η διανομή εκ περιτροπής ανά εβδομάδα α) σε νέους-μαθητές-εκπαιδευτικούς και β) σε εργαζομένους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα γίνεται προκειμένου να μην υπάρχει φόρτος στα φαρμακεία.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα έχουν πάρει από τη προηγούμενη εβδομάδα τα 2 self tests που δικαιούνται. Έτσι θα παραλάβουν τα 2 επόμενα δωρεάν τεστ την προσεχή εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button