Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Σημάδια της ακμής: Πώς να τα «σβήσετε»;

Μια επίθεση ακμής μπορεί να προκαλέσει σημάδια στην επιδερμίδα. Μάλιστα η ένταση τους εξαρτάται από τη σοβαρότητα του προβλήματος. Έτσι όσο πιο έντονη είναι η ακμή, τόσο πιο βαθιά θα είναι τα σημάδια.

Τα σημάδια της ακμής μπορούν εύκολα να περιοριστούν ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Μείνετε μακριά από τον ήλιο.

Εκθέτοντας τα σημάδια στον ήλιο μπορεί να τα κάνετε να σκουρύνουν και να επιβραδύνετε τη διαδικασία επούλωσης. Πώς; Η υπεριώδης ακτινοβολία διεγείρει τα μελανοκύτταρα (τα κύτταρα που παράγουν χρωστική ουσία), οδηγώντας σε περαιτέρω αποχρωματισμό. Πριν βγείτε έξω από το σπίτι, βάλτε αντηλιακό ευρέως φάσματος με δείκτη προστασίας (SPF) 30 ή υψηλότερο.

Μην πειράζετε και συμπιέζετε τα σπυράκια.

Οι ουλές, οι οποίες αποτελούνται κυρίως από κολλαγόνο, είναι ο τρόπος του σώματός σας για να αυτοεπισκευαστεί. Τα σημάδια ακμής δημιουργούν συνήθως “βαθουλώματα” λόγω της απώλειας κολλαγόνου από την έντονη φλεγμονή.

Επίσης, αν πειράζετε/σπάτε τα σπυράκια προκαλείτε περισσότερη φλεγμονή και τραυματισμό της επιδερμίδας πράγμα, που αυξάνει τον αποχρωματισμό και τις ουλές.

Φυσικές θεραπείες

Φτιάξτε μία μάσκα με γιαούρτι, ξινόγαλα, αλεσμένη βρώμη και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Απλώνετε στα σημάδια και την αφήνετε για περίπου δέκα λεπτά. Μόλις στεγνώσει, ξεπλύνετε.

Χρησιμοποιήστε χυμό αγγουριού και τοποθετήστε το στις ατέλειες, δύο φορές την ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οστεοπόρωση: Ποιες κακές συνήθειες αυξάνουν τον κίνδυνο;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button