Ειδήσεις Υγείας

Σημαντικά υψηλότερος ο κίνδυνος αφυδάτωσης τους θερινούς μήνες

Ιδιαιτέρως υψηλός είναι ο κίνδυνος αφυδάτωσης το καλοκαίρι. Το νέρο φαίνεται ότι δεν φθάνει. Τι πρέπει να κάνουμε για να μην κινδυνέψουμε

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά κύριο λόγο από νερό. Ειδικότερα, το σώμα ενός υγιούς ενήλικα φυσιολογικού βάρους αποτελείται από περίπου 60% νερό. Το συγκεκριμένο ποσοστό διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία, αλλά και το φύλο(1). Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού προκαλούν σημαντική απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών από τον οργανισμό με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος αφυδάτωσης.

Από μόνο του το νερό δεν αρκεί

Το νερό είναι αναγκαίο, αλλά όχι αρκετό για την επίτευξη της σωστής ενυδάτωσης του οργανισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι δεν περιέχει τις ποσότητες ηλεκτρολυτών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων που χρειάζονται για την αναπλήρωση των ποσοτήτων που αποβάλλονται σε καθημερινή βάση.

νερό

Οι ηλεκτρολύτες είναι στοιχεία που βρίσκονται στα υγρά και τους ιστούς του σώματος και φέρουν ηλεκτρικό φορτίο. Σε φυσιολογικές συνθήκες περιέχονται σε τρόφιμα όπως οι χυμοί φρούτων, το γάλα, οι ξηροί καρποί και τα λαχανικά (ολόκληρα ή σε μορφή χυμού).

Ο κυριότερος ρόλος των ηλεκτρολυτών είναι να διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα την ισορροπία των υγρών στο σώμα. Επιπλέον, συμμετέχουν στη μεταφορά διαφόρων θρεπτικών συστατικών μέσα και έξω από τα κύτταρα, επηρεάζουν την πίεση και το pΗ του αίματος, τις μυϊκές συσπάσεις και τη μετάδοση νευρικών ερεθισμάτων. Συνεπώς, συμβάλλουν ενεργά στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και των μυών μέσω της σωστής ενυδάτωσης του οργανισμού.

Σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών προκαλείται αυξημένη απώλεια υγρών και κατά συνέπεια και ηλεκτρολυτών, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία, εκτός από τη χορήγηση νερού, και η λήψη σκευάσματος ηλεκτρολύτη.

Το κατάλληλο σκεύασμα ηλεκτρολύτη θα οδηγήσει στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού

Στην αγορά κυκλοφορούν εδώ και χρόνια σχετικά προϊόντα, τα οποία έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών. Τα σκευάσματα ηλεκτρολυτών διατίθενται στα φαρμακεία σε μορφή σκόνης ή σε αναβράζοντα δισκία. Η διασφάλιση των καλύτερα δυνατών αποτελεσμάτων ενυδάτωσης από τη χρήση ηλεκτρολυτών εξαρτάται πάνω από όλα από την επιλογή του κατάλληλου και πρωτίστως αξιόπιστου σκευάσματος.

Με 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Ελληνικό Φαρμακείο, το almora PLUS® από την ELPEN είναι ο Νο 1 (1) σε προτίμηση ηλεκτρολύτης, που διαθέτει μια σειρά εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής που βοηθούν στην ενυδάτωση & την ενίσχυση του οργανισμού.

Τα προϊόντα almora PLUS® ενδείκνυται σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες χρειάζεται αποκατάσταση ή/και συντήρηση υγρών και ηλεκτρολυτών, λόγω αφυδάτωσης.

Η σειρά περιλαμβάνει:

• Το almora PLUS® Effervescent, ηλεκτρολύτες με μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Για την ενυδάτωση του οργανισμού & τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού. Σε αναβράζοντα δισκία με γεύση λεμόνι.

• To almora PLUS® SPORT, ηλεκτρολύτες με μαγνήσιο, ασβέστιο και εκχύλισμα Citrus sinensis. Για ενυδάτωση, αυξημένες επιδόσεις και μικρότερη καταπόνηση του οργανισμού. Φόρμουλα ειδικά μελετημένη σε αθλητές. Αναβράζοντα δισκία με γεύση πορτοκάλι.

• Το almora PLUS® Sachet, ηλεκτρολύτες με γλυκόζη. Για την ενυδάτωση του οργανισμού σε περιπτώσεις αιφνίδιας αφυδάτωσης που μπορεί να οφείλεται σε γαστρεντερικές διαταραχές. Σκόνη σε φακελίδια, με γεύση φράουλα.

Αναφορές
1) 03D3 ANTIDIARRHOEAL ELECTROL. IQVIA Units YTD 11/2019

Σχετικά Άρθρα

Back to top button