ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σκληρό lockdown για μία εβδομάδα -Επανέρχονται τα μέτρα έως 11 Ιανουαρίου

Τέλος σε όλες τις δραστηριότητες που είχαν ανοίξει για τα Χριστούγεννα βάζει η κυβέρνηση

Νέο σκληρό lockdown βάζει και πάλι η κυβέρνηση μετά από 2 μήνες περιοριστικών μέτρων αφού κλείνουν και πάλι κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία ενώ σταματά και το click away. Παράλληλα σταματά η κυκλοφορία από τις 21:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.

Έπειτα από μελέτη των επιδημιολογικών δεδομένων διαπιστώθηκε ότι υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων που σχετίζεται με τις δραστηριότητες. Στόχος να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου γι αυτο και διακόπτεται κάθε κίνηση όπως το click away, το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων, τα κομμωτήρια κ.λ.π.

Έτσι όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας:

“Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Απαγόρευση από τις 21:00

Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες μας θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

“Από αύριο, λοιπόν, και για μια εβδομάδα, κάνουμε ακόμη μία προσπάθεια. Αξίζει να το κάνουμε, προληπτικά, καθώς όλοι μας μπορεί να χαλαρώσαμε τις γιορτινές ημέρες. Μένουμε, λοιπόν, ξανά σπίτι” είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Στόχος τα σχολεία

Όπως ανέφερε ο κ.Πέτσας, στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου. Όπως τόνισε: “Για να δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στους ήρωες της πρώτης γραμμής που δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό.

Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, τη ζωή του διπλανού μας και των δικών μας ανθρώπων, όλων μας.

Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση.

Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους.

Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους.

Μένουμε τις λίγες αυτές ημέρες σπίτι και στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στην σημερινή κατάσταση και με τα σχολεία μας ανοιχτά. Η περαιτέρω, σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα γίνεται με γνώμονα την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Και πάντοτε, βέβαια, με τήρηση των μέτρων προστασίας που απαιτούν οι περιστάσεις”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button