ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

SOS από τη Μονάδα Μεταμόσχευσης του Παίδων Αγία Σοφία λόγω έλλειψης προσωπικού! Τι καταγγέλλουν οι νοσηλευτές

Μικροί ασθενείς καθυστερούν να πάρουν τα φάρμακά τους, πιθανές επικίνδυνες παραλείψεις από το κουρασμένο προσωπικό αλλά και πραγματικές συνθήκες κινδύνου για τα βαριά πάσχοντα παιδάκια, είναι μόνο κάποιες από τις εικόνες που μεταφέρουν τα μέλη της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ).

Ειδικότερα η ΠΑΣΥΝΟ με επιστολή της προς της Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, επισημαίνει ότι έπειτα από καταγγελίες νοσηλευτών στη συγκεκριμένη Μονάδα προκύπτει ξεκάθαρα ότι η νοσηλεία των παιδιών γίνεται κάτω από επικίνδυνες συνθήκες.

Η ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει πως ο νόμος για τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Μονάδων Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, «αγνοούνται επιδεικτικά από τους υπευθύνους του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα η στελέχωσή της να περιλαμβάνει μόλις το 1/3 του προβλεπόμενου αριθμού νοσηλευτών».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία, παρότι σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση θα έπρεπε να υπηρετούν 51 νοσηλευτές στη μονάδα αυτή, σήμερα βρίσκονται μόλις 19, «με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τόσο για την ασφαλή περίθαλψη και νοσηλεία των νοσηλευόμενων παιδιών, όσο βέβαια και για την ασφάλεια των εργαζομένων νοσηλευτών».

Μένουν χωρίς φάρμακα τα παιδιά

Οι νοσηλευτές καταγγέλλουν ότι σε πολλές περιπτώσεις η φαρμακευτική αγωγή των παιδιών καθυστερεί να δοθεί στην προγραμματισμένη ώρα, «κάτι που σημαίνει ότι αν λάβουμε υπόψη τη σοβαρότητα της κατάστασής τους, πιθανώς να κινδυνεύει και η ζωή τους.

Κανείς από τους θεράποντες γιατρούς δεν μπορεί να αποκλείσει με βεβαιότητα την πιθανότητα των επικίνδυνων παραλείψεων στη νοσηλεία και τη φροντίδα των παιδιών που νοσηλεύονται εκεί, λόγω του ιδιαιτέρως αυξημένου φόρτου εργασίας του ιατρικού και αποδεκατισμένου νοσηλευτικού προσωπικού».

Να σημειωθεί ότι το ΔΣ της ομοσπονδίας, την προσεχή Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 10 πμ, θα επισκεφτεί το χώρο της Μονάδας στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία προκειμένου να ενημερώσει τους γονείς των παιδιών για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των νοσηλευτών για άμεση λύση στο πρόβλημα και να ακούσει από κοντά τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο διοικητής προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλέξης Τσίπρας: Πρόσκληση σε νέους γιατρούς να επιστρέψουν στην Ελλάδα! Άγρια επίθεση σε συμφέροντα και ιδιωτική υγεία

Όλα τα κριτήρια και τα προσόντα για τις προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών στις ΤΟΜΥ! Όλη η υπουργική απόφαση

ΕΟΠΥΥ: Στα παζάρια ξανά για τις θεραπείες ειδικής αγωγής! Απλήρωτοι οι γονείς

Crash test για τους Διοικητές των Νοσοκομείων! Τι τους ζήτησε ο υπουργός Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button