Πολιτική Υγείας

SOS από τους γιατρούς για τους ανασφάλιστους ασθενείς! Τι λένε σε επιστολή τους

Και μπορεί η κυβέρνηση να διαβεβαιώνει πως όλοι οι ανασφάλιστοι νοσηλεύονται δωρεάν και μάλιστα με απλές διαδικασίες, η αλήθεια όμως απέχει κατά πολύ. Ακόμη και οι ίδιοι οι γιατροί της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλουν πως σε πολλά νοσοκομεία η πρόσβαση των ασθενών είναι αδύνατη.

Με επιστολή της η ΕΙΝΑΠ στους διοικητές των νοσοκομείων, την οποία κοινοποιεί και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας σημειώνει: « Λίγους μήνες μετά την κοινή υπουργική απόφαση για την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων ασθενών, διαπιστώνουμε σημαντικά κωλύματα στην εφαρμογή της.

Ενώ σε πολλά νοσοκομεία λειτουργούν συστηματικά και λαμβάνουν αποφάσεις οι 3μελείς επιτροπές που προβλέπει ο νόμος, σε άλλα δεν υπάρχει καμία ενεργοποίησή τους. Επίσης, σε πολλά νοσοκομεία οι προσερχόμενοι ανασφάλιστοι ασθενείς, δικαιούχοι της ανωτέρω ρύθμισης, δεν εξυπηρετούνται από άγνοια ενδεχομένως του ιατρικού και διοικητικού προσωπικού και αφήνονται στη μοίρα τους».

Τα μέλη της ΕΙΝΑΠ με την επιστολή τους προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων ζητούν να λυθεί άμεσα το πρόβλημα δεδομένου πως στόχος των γιατρών είναι να παρέχεται ιατρική βοήθεια σε όλους τους ασθενείς ανεξάρτητα από ασφαλιστικά Ταμεία.

Γι αυτό και καλούν τις διοικήσεις να εφαρμόσουν άμεσα το νόμο και να προχωρήσουν σε
1.Άμεση ενημέρωση γιατρών, προσωπικού λογιστηρίου και όλων των εμπλεκομένων για το νόμο. 2.Άμεση λειτουργία των 3μελών επιτροπών (όπως περιγράφονται από το νόμο) όπου δεν λειτουργούν.
«Καλούμε τις 5μελείς επιτροπές της ΕΙΝΑΠ να ενεργοποιηθούν για τον έλεγχο της εφαρμογής του νόμου στα νοσοκομεία» τονίζει το προεδρείο της Ένωσης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button