ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

SOS από το Νοσοκομείο της Σπάρτης! Προς λουκέτο η Παθολογική κλινική

Την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μιλά για αλλαγές, βελτιώσεις αλλά και προσλήψεις στην Υγεία, το Νοσοκομείο της Σπάρτης κατά συνέπεια και ολόκληρη η Λακωνία βρίσκεται λίγο πριν χάσει την παθολογική κλινική του νοσοκομείου.

Ειδικότερα όπως καταγγέλλει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν.Λακωνίας, υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σπάρτης λόγω έλλειψης γιατρών.

Και το ζήτημα είναι πως η Ένωση των Γιατρών εδώ και δύο χρόνια είχε επισημάνει το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Σπάρτης και ιδιαίτερα της Παθολογικής Κλινικής, η οποία όμως πλέον βρίσκεται στο χειρότερό της σημείο μετά από συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις γιατρών.

Το πρόβλημα εντάθηκε μετά την τελευταία αποχώρηση της Διευθύντριας του Παθολογικού τμήματος γι αυτό και η κλινική μένει μόνο με 2 ειδικευμένους παθολόγους και 2 ειδικευόμενους γιατρούς.

Μάλιστα σύμφωνα με έγγραφο των γιατρών της κλινικής (22/7/2015) η στελέχωση αυτή δεν επιτρέπει τη στοιχειώδη λειτουργία της κλινικής, που είναι η μεγαλύτερη του νομού και απολύτως απαραίτητη για την ασφαλή λειτουργία όλου του νοσοκομείου.

Η Ένωση των Γιατρών καλεί άμεσα τους αρμόδιους να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην κραυγή αγωνίας των εργαζομένων και να προχωρήσουν στη στελέχωση του τμήματος με γιατρούς παθολόγους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button