Ειδήσεις Υγείας

SOS! Δείτε τα σημάδια που δείχνουν αν κινδυνεύετε από θυρεοειδή

Θεωρείται από τους πιο βασικούς αφού ρυθμίζει όλες τις ορμόνες για τη σωστή λειτουργία ολόκληρου του ανθρώπινου οργανισμού. Ο υπολειτουργικός ή υπερλειτουργικός θυρεοειδής αδένας είναι ένα συχνό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν κυρίως οι γυναίκες, μετά την ηλικία των 35 ετών.

Στην περίπτωση όμως που δεν λειτουργεί σωστά δίνει κάποια σημάδια. Δείτε ποια είναι αυτά!
Αλλαγές στον ύπνο

Στην περίπτωση που ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά είναι δυνατόν να μην μπορείτε να κλείσετε μάτι. Και αυτό γιατί ένας υπερενεργός θυρεοειδής εκκρίνει σε μεγάλες ποσότητες συγκεκριμένες ορμόνες που μπορεί να υπέρ- διεγείρουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και να οδηγήσουν σε αϋπνία.
Άγχος χωρίς αιτία

Το άγχος χωρίς αιτία και αφορμή είναι σημάδι ότι ίσως ο θυρεοειδής σας να είναι υπερδραστήριος. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει περισσότερη διέγερση του εγκεφάλου, σε σημείο πολλές φορές μάλιστα, που αυτό έχει και σωματικές επιπτώσεις.

Συχνές ή καθόλου επισκέψεις στην τουαλέτα

Η συχνή δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι ένα σημάδι υπολειτουργίας του θυρεοειδούς. Την ίδια στιγμή ένας υπερενεργός θυρεοειδής μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα.
Αδύνατη τρίχα

Τα προβλήματα στον θυρεοειδή συχνά φαίνονται και στις τρίχες. Αν τα μαλλιά σας αδυνατίζουν και πέφτουν τότε αυτό είναι ένα από τα πιο συνήθη και ύποπτα δείγματα προβλημάτων με τον θυρεοειδή αδένα.
Έντονη εφίδρωση

Η υπερβολική εφίδρωση είναι ένα ακόμα σιωπηλό σημάδι ενός υπερενεργού θυρεοειδούς. Εξαιτίας της υπερέκκρισης ορμονών περισσότερο από το φυσιολογικό οδηγεί σε διατάραξη του μεταβολισμού, γεγονός που σε πολλούς ανθρώπους προκαλεί μεταφράζεται σε υπερβολική εφίδρωση.
Μεταβολές στα κιλά

Η έλλειψη ορμονών μειώνει την καύση των θερμίδων και το πιο πιθανό είναι να παρουσιάσετε κάποια ανεξήγητα παραπανίσια κιλά. Αλλά και στην αντίθετη περίπτωση, όπου χάνετε κιλά χωρίς λόγο και αιτία, πριν χαρείτε για το κατόρθωμά σας, φροντίστε να ελέγξετε τον θυρεοειδή σας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button