ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα αζήτητα τα μονοκλωνικά αντισώματα – Έκκληση του υπουργείου Υγείας προς τους γιατρούς να τα συνταγογραφούν

Γιατί δεν συνταγογραφούν τα μονοκλωνικά αντισώματα οι ιδιώτες γιατροί

Στα αζήτητα φαίνεται ότι είναι τα μονοκλωνικά αντισώματα αφού οι ιδιώτες γιατροί όπως σημειώνει και επισήμως το υπουργείο Υγείας δεν κάνουν αίτηση ώστε να χορηγηθούν στους ασθενείς τους.

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς τα στελέχη του υπουργείου Υγείας ήταν αποτρεπτικά στο να χορηγούνται σε πάσχοντες, λέγοντας ότι ενδείκνυνται μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις.

Μάλιστα υποστήριζαν ότι οι δόσεις που έχει προμηθευτεί η χώρα μας είναι περιορισμένες (2000) και αν αρχίσουμε να τα χορηγούμε παντού θα τελειώσουν πάρα πολύ γρήγορα.
Αποτέλεσμα όμως είναι οι γιατροί να μην τα συνταγογραφούν εξαιτίας ακριβώς αυτών των παραινέσεων του υπουργείου Υγείας, ειδικά σε αυτήν την περίοδο που η πανδημία καλπάζει.

Έκκληση για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Ενδεικτικό είναι ότι ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος έκανε έκκληση προς τους γιατρούς να αξιοποιήσουν τα μονοκλωνικά αντισώματα καθιστώντας σαφές ότι όλοι οι γιατροί έχουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση χορήγησης μονοκλωνικών για τους ασθενείς τους.

«Οι γιατροί πρέπει να ενημερωθούν για να μπορέσουμε να δούμε περισσότερα αιτήματα, γιατί έχουμε 2.000 δόσεις διαθέσιμες και είναι κρίμα να μην τις χορηγήσουμε ιδιαίτερα τώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση» είπε χαρακτηριστικά ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ-1.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button