ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα κάγκελα οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις νέες εφημερίες – Τι αλλάζει

Οι νέες εφημερίες στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ προκαλούν μεγάλη αναστάτωση στους γιατρούς

Νέα αναστάτωση φέρνουν οι αλλαγές στις εφημερίες των νοσοκομείων της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), καθώς όπως αποκάλυψε το HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου υγείας προχώρησε σε τροποποίηση του εφημεριακού προγράμματος.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό ρεπορτάζ: Νέες αλλαγές στις εφημερίες των νοσοκομείων με υπουργική απόφαση – Τι προβλέπει

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν την ένταξη διαφόρων κλινικών στις εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων του Πειραιά αλλά και ενδιάμεσες εφημερίες για τα νοσοκομεία Ασκληπιείο της Βούλας Τζάνειο αλλά και Θριάσιο.

Κάτι που βρίσκει αντίθετους τους νοσοκομειακούς γιατρούς καθώς η ομοσπονδία του κλάδου (ΟΕΝΓΕ) σημειώνει ότι: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για άλλη μια φορά αλλάζει αιφνιδιαστικά την διάταξη των εφημερευόντων νοσοκομείων και τμημάτων στην Αττική. «Ανακατεύει την τράπουλα» πάλι χωρίς να παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο όπως προσλήψεις υγειονομικού και λοιπού προσωπικού. Η ταλαιπωρία ασθενών και υγειονομικών όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθεί αλλά θα κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο» .

Εφημερίες με… προβλήματα

Εφημερίες με αρκετά προβλήματα στα μεγάλα νοσοκομεία καταγγέλλουν οι γιατροί

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας από την πλευρά της όπως αναφέρουν πηγές στο HealthReport.gr εκτιμά ότι θα πρέπει να γίνονται διορθώσεις μετά τις συνολικές αλλαγές που άρχισαν να εφαρμόζονται από το Νοέμβριο του 2024, καθώς καθημερινά διαπιστώνονται δυσκολίες οι οποίες πρέπει να διορθωθούν.

Αντίστοιχες αλλαγές πάντως αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα και στα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (1η ΥΠΕ), καθώς και εκεί καταγράφονται δυσκολίες και ατέλειωτης αναμονές στα «Επείγοντα».

Βέβαια στην Αθήνα είναι πιθανό να βελτιωθεί η κατάσταση όταν ξαναμπεί σε πρωινή εφημερία το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας ο Ευαγγελισμός, που αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί, εξαιτίας της ανακαίνισης που γίνεται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Παράλληλα τα Κέντρα Υγείας της Αττικής που αρχίζουν να μπαίνουν σε τροχιά εφημεριών, αναμένεται με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου υγείας, να ελαφρύνουν την κίνηση στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας. Και αυτό διότι θα προωθούνται οι ασθενείς με ήπια προβλήματα υγείας στις μονάδες της πρωτοβάθμιας, ώστε να μην συνωστίζονται σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Μπλόκαραν» οι πιλοτικές εφημερίες στα Κέντρα Υγείας – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button