Ειδήσεις Υγείας

Συχνοουρία: Σταματήστε να τρώτε αυτές τις τροφές (pics)

Η συχνοουρία μπορεί να αποτελεί ένα σύμπτωμα διαφορετικών παθήσεων. Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες της mayoclinic η συχνοουρία είναι η υπερβολική παραγωγή και αποβολή ούρων από τον οργανισμό.

Δυστυχώς, πολλοί δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία και δεν ενημερώνουν το γιατρό τους ότι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό.

Όμως επιβάλλεται να κάνετε εξετάσεις και να αναζητήσετε την κατάλληλη ιατρική βοήθεια, καθώς όσο νωρίτερα διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί η υποκείμενη αιτία, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα της επιτυχούς θεραπείας.

Ένας απλό τρόπος για να περιορίσετε τις επισκέψεις στην τουαλέτα είναι να μην καταναλώνετε τις τροφές αλλά και εκείνα τα ποτά που προκαλούν συχνοουρία επισημαίνουν οι επιστήμονες της mayoclinic

Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε στην διατροφή:

Αλκοολούχα ποτά:

 

 

 

 

Μπύρα, κρασί, οινοπνευματώδη θα σας προκαλέσουν συχνοουρία καθώς περιέχουν διάφορα συστατικά, τα οποία επηρεάζουν την ουροδόχο κύστη.

Σοκολάτα

 

 

 

 

 

Τα κακά νέα είναι ότι η σοκολάτα έχει καφεΐνη και οξύ. Έτσι, πρέπει να τρώτε λιγότερη, ειδικά αργά το βράδυ. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε λευκή σοκολάτα, δεδομένου ότι έχει λίγη ή καθόλου καφεΐνη.

Εσπεριδοειδή & Χυμοί

 

 

 

 

 

Πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια και λεμόνια είναι όλα όξινα και μπορεί να ερεθίσουν την ουροδόχο κύστη σας, ακόμα και όταν απλά πιείτε το χυμό τους. Αν νομίζετε ότι κάποια τρόφιμα μπορεί να ξεκινήσουν τα συμπτώματά σας, σταματήστε να να τρώτε για λίγο και, στη συνέχεια, προσθέστε σιγά-σιγά μικρές ποσότητες πίσω στη διατροφή σας για να δείτε αν τα πράγματα αλλάζουν.

Τα αεριούχα ποτά

 

 

 

 

 

Τα ανθρακούχα αναψυκτικά, η σόδα και τα “αφρώδη” νερά μπορεί να ερεθίσουν μια ευαίσθητη κύστη. Ειδικά στην περίπτωση της σαμπάνιας, τόσο το αέριο, όσο και το αλκοόλ, θα σας προκαλέσει προβλήματα.

Οι ντομάτες

 

 

 

 

 

Οι ντομάτες μπορούν επίσης να σας κάνουν να τρέχετε για την τουαλέτα. Μειώστε την κατανάλωση φαγητών με βάση τη ντομάτα και γενικά την κέτσαπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρινοπλαστική: Νέα έρευνα τη συνδέει με εκτίναξη της αυτοπεποίθησης!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button