Ειδήσεις Υγείας

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε

Tο σύνδροµο ευερέθιστου εντέρου εκδηλώνεται με πόνο στην κοιλιά και αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου για μήνες ή και χρόνια!

Tο σύνδροµο ευερέθιστου εντέρου πρόκειται για μία καλοήθη δυσλειτουργία που δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, τα συμπτώματά της όμως επηρεάζουν την ποιότητα ζωής όσων πάσχουν από αυτήν. Ανάλογα με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων, το σύνδρομο μπορεί να είναι ήπιας, μέτριας ή βαριάς μορφής.

Οι τροφές που ενεργοποιούν το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου περιλαμβάνουν τα περισσότερα κόκκινα κρέατα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και τα πάσης φύσεως τηγανητά.

Hardcover Red Cover To Read And White Embossed Roll Of Toilet Pa

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η υψηλή περιεκτικότητα ζωικών πρωτεϊνών σε αυτές τις τροφές τείνει να προκαλεί έξαρση στα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου. Και μπορεί να είναι δύσκολο να κόψει κάποιος εντελώς το κόκκινο κρέας από τη διατροφή του, αλλά ως πρώτο βήμα θα πρέπει να προσπαθήσει τουλάχιστον να περικόψει την κατανάλωσή του, όπως επίσης να μειώσει και τις μερίδες του.

Ο επόμενος «εχθρός» στη λίστα των χειρότερων τροφών ενεργοποίησης του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Προϊόντα όπως το γάλα και το τυρί πρέπει να αποφεύγεται όταν προσπαθεί κάποιος να διαχειριστεί το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Τα τηγανισμένα τρόφιμα μπορεί επίσης να είναι λιπαρά από τη φύση τους, κάτι που μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει το σύνδρομο. Τα φαγητά είναι καλύτερα να ψήνονται.

Εκτός από τις πολλές τροφές που πρέπει να αποφεύγονται, υπάρχουν επίσης τα ποτά και ροφήματα που θα πρέπει να αποφευχθούν. Τόσο ο καφές, όσο και τα ροφήματα με καφεΐνη μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες για τα άτομα που πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρινοπλαστική: Νέα έρευνα τη συνδέει με εκτίναξη της αυτοπεποίθησης!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button