ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών για την 4η δόση – Στο τραπέζι η έγκριση για τους άνω των 50 ετών

Για την 4η δόση του εμβολίου αποφασίζει σήμερα Πέμπτη η Επιτροπή Εμβολιασμών

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 23 Ιουνίου η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προκειμένου να εξετάσει λεπτομερώς το ζήτημα της 4ης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη της Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προσανατολίζονται στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 50 και άνω και μάλιστα άμεσα. Όπως δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους το υπουργείο δεν θα εισηγηθεί ηλικιακό προσδιορισμό.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα να κάνουν προαιρετικά την 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό και οι πολίτες που είναι κάτω των εξήντα, μετά από συνεννόηση με το γιατρό τους.

Επιτροπή Εμβολιασμών: Τι συζητείται για την 4η δόση

Χαρακτήρισε ελεγχόμενη την κατάσταση με τον κορονοιό παρά την αύξηση των κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι οι σκληροί δείκτες όπως οι θάνατοι και οι διασωληνωμενοι ασθενείς, κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα.

Αναφορικά με το εάν άρθηκαν νωρίτερα τα μετρά ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι “είμαστε η τελευταία χώρα της Ευρώπης που ήραμε τα μέτρα”.

Κάλεσε πάντως όσους είναι άνω των 60 ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Σχετικά με τα εμβόλια σημείωσε ότι δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι σημαντικά τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο.

Ενδεχομένως να υπάρξει κάποιο βελτιωμένο εμβόλιο αλλά δεν θα πρόκειται ακόμα για ένα ενιαίο εμβόλιο για παράδειγμα κορονοϊου και γρίπης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button