ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τα συμπτώματα που «αποκαλύπτουν» την Όμικρον 5

Τα βασικά συμπτώματα της Όμικρον 5

Η μετάλλαξη Όμικρον 5 του κορονοϊού φαίνεται ότι κρατά σε επιφυλακή τους ειδικούς, καθώς έχει υψηλή μεταδοτικότητα, κάτι που συντελεί στην εμφάνιση νέου κύματος μολύνσεων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η Όμικρον 5 φαίνεται πως προκαλεί διαφορετικά συμπτώματα στους ασθενείς, ενώ το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος προκαλεί και ένα νέο σύμπτωμα στους ασθενείς.

Μετάλλαξη Όμικρον 5: Το σύμπτωμα που δείχνει ότι κολλήσατε

«Ένα νέο σύμπτωμα από την BA.5 που είδα πρόσφατα είναι η νυχτερινή εφίδρωση. Η ασθένεια του κορονοϊού πλέον είναι ελαφρώς διαφορετική γιατί έχει αλλάξει ο ίδιος ο ιός.

Σε αυτό παίζει ρόλο και η ανοσία που υπάρχει, πέρα από τις μεταλλάξεις του ιού. Το αποτέλεσμα είναι ουσιαστικά πως έχουμε να κάνουμε με μία ελαφρώς διαφορετική ασθένεια, με ένα από τα νέα της χαρακτηριστικά να είναι η νυχτερινή εφίδρωση», αναφέρει μεταξύ άλλων ο δρ. Λουκ Ο’ Νιλ, καθηγητής ανοσολογίας στο Trinity College του Λονδίνου

Όμικρον 4 και 5 – Τα κύρια συμπτώματα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρώτο σύμπτωμα είναι ο έντονος πονοκέφαλος, ο οποίος αρκετές φορές εμφανίζεται ακόμα και πριν από το θετικό τεστ.

Ακολουθεί ο υψηλός πυρετός με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 39 ή ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα συμπτώματα, οι ειδικοί προς το παρόν θεωρούν ότι είναι παρόμοια με εκείνα που προκαλούν τα υπόλοιπα στελέχη, δηλαδή:

Πυρετός υψηλός στις περισσότερες περιπτώσεις

Νέος, συνεχής βήχας – αυτό σημαίνει πολύ βήχα για περισσότερο από μία ώρα ή τρία ή περισσότερα επεισόδια βήχα σε 24 ώρες

Απώλεια ή αλλαγή στην αίσθηση της όσφρησης ή της γεύσης

Δυσκολία στην αναπνοή
Αίσθημα κούρασης ή εξάντλησης

Πόνος στο σώμα
Πονοκέφαλος

Πονόλαιμος
Βουλωμένη μύτη ή καταρροή
Απώλεια όρεξης

Διάρροια
Αίσθημα αδιαθεσίας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button