ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τέλος από 1η Σεπτεμβρίου όλες οι άδειες στο ΕΣΥ – Η κατεπείγουσα οδηγία του υπουργείου Υγείας

Αναστέλλονται όλες οι άδειες των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας

Με κατεπείγουσα απόφασή του το υπουργείο Υγείας αποφάσισε σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει το HealthReport.gr, να αναστείλει όλες τις κανονικές άδειες των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Ειδικότερα όπως τονίζει σε σημερινό του έγγραφο το υπουργείο Υγείας, από την 1η Σεπτεμβρίου αναστέλλονται οι κανονικές άδειες του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία – Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας).

Όπως υπογραμμίζεται στο ίδιο έγγραφο, από 1.9.2021 και μέχρι νεωτέρας οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο που εστάλη σήμερα από το υπουργείο Υγείας

Οι αναστολές

Η απόφαση ελήφθη όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν λόγω των αναστολών από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να προετοιμάσει το ΕΣΥ σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή καθώς το πρόβλημα είναι διττό: Και αυξάνονται οι νοσηλείες λόγω του κορονοϊού κάθε μέρα, οι διασωληνωμένοι αλλά και οι βαριά πάσχοντες, ενώ από την άλλη θα μειωθεί δραματικά το προσωπικό εξαιτίας των αναστολών.

Έτσι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφάσισε 6 μέρες πριν αρχίσουν τα κενά στα νοσοκομεία από τις αναστολές, να επιστρέψει στο σύστημα υγείας όσους λείπουν σε άδεια.
Ταυτόχρονα το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπει τη μετακίνηση κυρίως νοσηλευτών ακόμη και από άλλα νοσοκομεία για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button