Θα έρθει άραγε ανασχηματισμός και στο υπουργείο Υγείας;

Ετοιμάζεται ανασχηματισμός και στο υπουργείο Υγείας; Όλο το παρασκήνιο μετά τις κάλπες

ΦΩΤΟ αρχείου

Φουντώνουν από χθες βράδυ και πάλι οι φήμες ότι ο ανασχηματισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι κοντά και μάλιστα θα είναι δομικός. Θα περιλαμβάνει δηλαδή «σάρωμα» των στελεχών της κυβέρνησης και είσοδο στο σχήμα των πιο …δεξιών στοιχείων.

Το εκλογικό αποτέλεσμα άλλωστε για τη ΝΔ ήταν απογοητευτικό για τα «γαλάζια» κομματικά στελέχη, τα οποία φαίνεται πως βρίσκουν ευκαιρία να συνεχίσουν τις γκρίνιες περί «πασοκοποίησης» της κυβέρνησης και άλλα πολλά.

Τα ποσοστά πάντως της ΝΔ που ξεπέρασαν λίγο το 28% και δεν έπιασαν τους επιδιωκόμενους στόχους, βάζουν στο στόχαστρο όλα τα λεγόμενα και ως παραγωγικά υπουργεία.
Ωστόσο με το υπουργείο Υγείας τα διλήμματα είναι πολλά.
Παρότι οι αλλαγές που έχουν προωθηθεί στην Υγεία έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των πολιτών, που αποτυπώθηκαν όπως φαίνεται και στην κάλπη (χειρουργεία με πληρωμή στο ΕΣΥ, αύξηση συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις κ.λ.π.), ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δεν φαίνεται να έκανε του κεφαλιού του.

Ο υπουργός Υγείας ανέλαβε μόλις πριν από περίπου 6 μήνες τον συγεκριμένο υπουργικό θώκο και είχε την απόλυτη εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Άλλωστε αποτελεί εκτελεστικό όργανο των ιδεών του Μεγάρου Μαξίμου, αφού οι όποιες αλλαγές δεν αποτελούν ουσιαστικά δική του πρωτοβουλία αλλά πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Από την άλλη όμως, όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης στο HealthReport.gr, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Υγεία είναι ψηλά στο ενδιαφέρον των πολιτών και ο συγκεκριμένος τομέας διαμορφώνει πολιτικές απόψεις στον πληθυσμό.
Η εικόνα όμως του ΕΣΥ όχι μόνο δεν έχει αλλάξει αλλά κάθε μέρα χειροτερεύει.

Παρ’ αυτά ο Άδωνις Γεωργιάδης δύσκολα θα αλλάξει υπουργείο τόσο επειδή θα εκτεθεί το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου εάν τοποθετήσει τρίτο υπουργό Υγείας μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, αλλά και επειδή ο κ.Γεωργιάδης αποτελεί ένα δεξιό στοιχείο που ενισχύει το προφίλ που επιδιώκει η κυβέρνηση.

Ο ίδιος βέβαια, όπως μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, θα ήθελε μετά μανίας να αλλάξει υπουργείο καθότι δεν φαίνεται να είναι ικανοποιημένος από το κλίμα των αντιδράσεων που επικρατεί από συνδικαλιστές και μη.
Υπό το πρίσμα αυτό θεωρείται μάλλον δύσκολο ο Άδωνις Γεωργιάδης να αλλάξει υπουργείο.
Αλλά με αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα ακολουθήσει.
Ένας Θεός ξέρει…
Άντε και ο Μητσοτάκης…

Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα