Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠαιδί

Θεοδωρίδου: «Δεξαμενή» νέων μεταλλάξεων τα παιδιά- Έκκληση για εμβολιασμό

«Δεξαμενή» νέων μεταλλάξεων τα παιδιά

Έκκληση να εμβολιαστούν τα παιδιά καθώς αποτελούν «δεξαμενή» νέων μεταλλάξεων απηύθυνε η πρόεδρος των Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Σε μελέτη παιδιών και εφήβων στη Μασαχουσέτη, με μοριακό έλεγχο από τις εκκρίσεις του αναπνευστικού συστήματος. Δόθηκε απάντηση πως ο ιός βρίσκεται σε αυτές τις εκκρίσεις στα παιδιά και τους εφήβους, είναι ζωντανός ιός, το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά ψηλό.

Αυτό υπογραμμίζει πως και τα παιδιά μεταδίδουν, αλλά αποτελούν ένα ρεζερβουάρ νέων μεταλλάξεων. Επειδή ο χειμώνας πλησιάζει, τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν κατά της Covid και εμβολιασμός ευάλωτων κι ενηλίκων κατά της γρίπης».

Ακολούθως η Μαρία Θεοδωρίδου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα παιδιά, συνιστώντας στους γονείς να ακολουθούν στο έπακρο τις οδηγίες των ειδικών.

Τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, από την πλευρά του, ανέφερε: «Ξεπεράσαμε τους 12.600.000 εμβολιασμούς. Το 62,3% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση. Περισσότεροι από 6.300.000 πολίτες, έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα ξεπερνώντας το 60%. Με τρίτη δόση έχουν εμβολιαστεί 206.000 πολίτες κι άλλοι 40.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button