ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Θεοδωρίδου: Γιατί δώσαμε έγκριση για τρίτη δόση του εμβολίου χωρίς το πράσινο φως του ΕΜΑ

Τι εξήγησε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την Τρίτη δόση του εμβολίου

Μπορεί στη χώρα μας να ξεκίνησε η διαδικασία για την τρίτη δόση του εμβολίου σε ευπαθείς ομάδες και μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει και για όσους είναι άνω των 60 ετών, όμως η αναμνηστική δόση δεν έχει ακόμη την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Μάλιστα η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε σήμερα ότι έρχεται και η Τρίτη δόση για τους υγειονομικούς 6 με 8 μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Τρίτη δόση εμβολίου και για υγειονομικούς – Τι δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών»

Να σημειωθεί ότι ο ΕΜΑ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι όποια Ευρωπαϊκή χώρα προχωρήσει στη διαδικασία της τρίτης δόσης, αυτή θα έχει και την ευθύνη για τις τυχόν παρενέργειες.
Σε σχετικό ερώτημα η κ. Θεοδωρίδου απάντησε ότι οι οδηγίες του ΕΜΑ δεν είναι δεσμευτικές και η κάθε χώρα μπορεί να λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις με βάση τις ανάγκες που κρίνει ότι έχει.

Πρόσθεσε μάλιστα πως μέχρι να ολοκληρωθούν στη χώρα μας οι διαδικασίες για την τρίτη δόση, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα έχει λάβει τις αποφάσεις του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button