Ειδήσεις Υγείας

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα ύστερα από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του παραιτηθέντος διοικητή του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση.

Δείτε ΕΔΩ τι είχε προηγηθεί:Υπουργείο Υγείας: Παραιτήθηκε ο διοικητής του «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης

Η σχετική αναφορά- καταγγελία διαβιβάστηκε από τη Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραγγέλθηκε έρευνα για να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας (337 Π.Κ).

Ως καταγγέλλουσα φέρεται η υποδιευθύντρια του Νοσοκομείου, η οποία, σύμφωνα με όσα κατέθεσε εγγράφως στις αρμόδιες υπηρεσίες, υπήρξε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον (πρώην) διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος

Τι είχε απαντήσει ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου

Υπενθυμίζεται ότι μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία, ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου σε δηλώσεις του έξω από το νοσοκομείο Γεννηματάς, είχε τονίσει ότι αφορμή αποτέλεσε κακή συνεργασία του με την 3η ΥΠΕ και τους αναπληρωτές διοικητές.

«Ήταν σαφώς εκδικητική η καταγγελία απέναντί μου, δεν έδωσα αφορμή καμία. Υπογράφεται και από τη διευθύντρια διοικητικού και από άλλα τρία άτομα. Πριν από λίγο έμαθα ότι αναφέρονται σε σεξιστική συμπεριφορά και υποτιμητικό λόγο δικό μου, απέναντι στο προσωπικό», ανέφερε Και κατέληξε:

«Για να προστατεύσω το όνομά μου, που έχω χτίσει τόσα χρόνια, την οικογένειά μου, θα χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο, ένδικο μέσο, για να προστατεύσω εμένα, την οικογένειά μου, τα παιδιά μου».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button