Ειδήσεις Υγείας

Θολή όραση: Οι τέσσερις βασικές αιτίες εκτός από τη μυωπία!

Οι πιο κοινές αιτίες που προκαλούν τη θολή όραση, είναι η μυωπία και ο αστιγματισμός ενώ μετά την ηλικία των 40, το σύμπτωμα αυτό μπορεί να οφείλεται στην πρεσβυωπία.

Επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρο, ώστε να διαπιστώσετε εάν έχετε εμφανίσει μυωπία, αστιγματισμό ή πρεσβυωπία με τη βοήθεια της μη επεμβατικής οπτομέτρησης. Μπορεί επίσης να βλέπετε θολά επειδή οι βαθμοί (μυωπίας, πρεσβυωπίας και αστιγματισμού) έχουν ανέβει.

Δείτε ποιες είναι οι πιθανές αιτίες!

Διαβήτης

 

 

 

 

 

Η πάθηση είναι γνωστή ως διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. Επίσης, ο διαβήτης αυξάνει το κίνδυνο να εμφανιστεί γλαύκωμα, καταρράκτης ή άλλη πάθηση των ματιών.

Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας

 

 

 

 

 

Το αίσθημα της θολής όρασης είναι συνήθως εντονότερο κατά την ανάγνωση ενώ η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι η συνηθέστερη αιτία απώλειας της όρασης στον πληθυσμό άνω των 60 ετών.

Ξηρότητα οφθαλμών

 

 

 

 

Ο κερατοειδής χρειάζεται την υγρασία των δακρύων για να μπορεί να λειτουργήσει σωστά παρέχοντάς σας την καλύτερη δυνατή όραση, αλλά όταν δεν παράγετε αρκετά δάκρυα ή έχετε κακής ποιότητας δάκρυα, ο κερατοειδής στεγνώνει και έχετε το θολό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τεχνητά δάκρυα

Έχετε καταρράκτη

 

 

 

 

 

Όσο μεγαλώνουμε τόσο αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης του καταρράκτη. Ο καταρράκτης προκαλεί θολή όραση, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια της νύχτας, δυσκολία στην ανάγνωση ή ακόμα και αλλοίωση των χρωμάτων. Είναι συχνότερος σε άτομα με διαβήτη, σε όσους καπνίζουν και λαμβάνουν κορτικοστεροειδή φάρμακα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button