ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τι είπαν Χαρδαλιάς και Μαγιορκίνης για νέο lockdown

Απάντηση σε όσους θεωρούν ότι είμαστε κοντά σε ένα νέο lockdown

Αρχική > Άρθρα > Τι είπαν Χαρδαλιάς και Μαγιορκίνης για νέο lockdown

Με την Αττική να βρίσκεται ξανά στο κόκκινο με 210 νέα κρούσματα σε μία ημέρα, φούντωσαν τα σενάρια για πιθανό νέο lockdown.

Τόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς όσο και ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης διαβεβαίωσαν ότι είμαστε μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, χωρίς ωστόσο στο μέλλον να το αποκλείσουν εάν αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα.

Τι είπαν για το lockdown

Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τον κ.Μαγιορκίνη η αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στην Αττική, θα φανούν στο τέλος της άλλη εβδομάδας. Στην περίπτωση πάντως που χρειασθεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα, αυτά θα γίνουν με μία προτεραιοποίηση όπως έγινε στο εξωτερικό.

Σχετικά με το lockdown ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε από την πλευρά του σχετικά με τις φήμες για νέο lockdown, πως στόχος είναι να τηρούνται σήμερα τα υπάρχοντα μέτρα ώστε να μη χρειασθούν περισσότερα.

“Το lockdown είναι η τελευταία λύση” είπε με νόημα ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την έντονη ανησυχία για νέους περιορισμούς στην κυκλοφορία. Επανέλαβε πάντως πως όλα τα μέτρα είναι κλιμακωτά και “τελευταίο μας μέτρο είναι το lockdown από το οποίο είμαστε αρκετά μακριά”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button