Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Tips για την προστασία των μαλλιών το καλοκαίρι!

Όμως η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει άρδην αν ακολουθήσετε τα παρακάτω μυστικά υγείας.

Ήλιος

Οι ακτίνες UV δεν βλάπτουν μόνο το δέρμα αλλά είναι δυνατόν να καταστρέψουν τα μαλλιά αν δε χρησιμοποιηθεί η κατάλληλη προστασία. Ο ήλιος διασπά την κερατίνη της τρίχας και οδηγεί σε αδύναμα μαλλιά και στο ξεθώριασμα του χρώματος.

Για την πρόληψη του προβλήματος αυτού καλό είναι να φοράτε ένα καπέλο.

Θάλασσα

Το θαλασσινό νερό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι γεγονός που σημαίνει ότι απομακρύνει την υγρασία από τα μαλλιά με αποτέλεσμα η τρίχα να γίνεται τραχιά και θαμπή.
Οι ειδικοί συστήνουν αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τις βουτιές  να ξεπλένεται αμέσως  το θαλασσινό νερό από τα μαλλιά σας.

Πισίνα

Η παρατεταμένη παραμονή μέσα στην πισίνα μπορεί να καταστρέψει ή να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών σας, ιδίως αν είναι πολύ ανοιχτό.

Για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα φοράτε σκουφάκι, ξεπλένετε τα μαλλιά σας κατά την έξοδο από την πισίνα και χρησιμοποιείτε ειδικά σαμπουάν και μάσκες για την ενυδάτωση των μαλλιών και την αποκατάσταση των ζημιών.

Λούσιμο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το συχνό λούσιμο καταστρέφει το φυσιολογικό λάδι που παράγει το τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται ξηρά και θαμπά.

Ωστόσο οι απόψεις των ειδικών συγκλίνουν ότι τα μαλλιά πρέπει  να παραμένουν καθαρά και γι’ αυτό καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε σαμπουάν με χαμηλό pH κατάλληλο για συχνή χρήση. Μην παραλείπετε τη μαλακτική κρέμα η οποία τα ”ενυδατώνει” έως ένα βαθμό τη φυσική λιπαρότητα των μαλλιών που αφαιρείται με το λούσιμο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button