Ειδήσεις Υγείας

Tips για τη σωστή φροντίδα του σώματος

Δείτε πως θα εξασφαλίστε την υγεία και τη λάμψη του. Όμως προσοχή αφού και εδώ ισχύει ο χρυσός κανόνας πάν μέτρον άριστον
Και αυτό γιατί το υπερβολικό πλύσιμο κυρίως με αντισηπτικά έχουν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των λιπιδίων από την επιδερμίδα.

Τι να κάνετε

Καλό είναι να αποφεύγετε τη χρήση νερού στο ξηρό δέρμα και να απλώνετε ενυδατική κρέμα χωρίς αλκοόλ.

Αποφεύγετε όσα προιόντα έχουν δραστικά συστατικά, όπως το οινόπνευμα.
Μην κάνετε υπερβολική χρήση στα σκληρά σαπούνια και χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ μια κρέμα πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες. Ο καθαρισμός της επιδερμίδας με πίλινγκ μία φορά την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει.

Βάλτε στο πιάτο σας όσες τροφές περιέχουν βιταμίνη Α και C αφού έρευνες  έχουν δείξει ότι έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση ενώ η έλλειψή τους μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, να μειώσει την ελαστικότητα του δέρματος και να το κάνει πιο εύθραυστο.
Πολύτιμοι σύμμαχοι είναι και τα λεμόνια και τα πορτοκάλια τα καροτενοειδή αλλά και το λυκοπένιο, που βρίσκεται στις ντομάτες.

Περιορίστε το αλάτι το οποίο προκαλεί κατακράτηση υγρών και  επιδεινώνει το πρόβλημα της κυτταρίτιδας, αφυδατώνει το δέρμα κάνοντάς το θαμπό.

Περιορίστε τα γλυκά Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης φαίνεται να οδηγεί στη δυσλειτουργία του κολλαγόνου, προκαλώντας την εμφάνιση καφέ κηλίδων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button